Dünya ABD'den Pençe Kılıç açıklaması: Türkiye'nin hakkı var

ABD'den Pençe Kılıç açıklaması: Türkiye'nin hakkı var

Paylaş
ABD'den Pençe Kılıç açıklaması: Türkiye'nin hakkı var

ABD'den Pençe Kılıç operasyonuyla ilgili açıklama geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendisini savunma hakkı var." ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin, terör örgütü PKK/YPG’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Pençe Kılıç hava harekâtına ilişkin ABD, Rusya ve İsveç’ten açıklamalar geldi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, “Türkiye, özellikle güneyinde meşru terör tehdidi nedeniyle muzdarip olmayı sürdürüyor. Tabii ki her türlü kendilerini ve vatandaşlarını savunma hakları var” dedi. Ayrıca Kirby, “Bölgedeki bir operasyon, ortağımız SDG’nin DAEŞ ile mücadele kabiliyetlerini kısıtlayabilir. SDG ile bunun için ortaklık yapıyoruz ve DAEŞ üzerinde baskıyı devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da, “Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlama konusundaki endişelerini anlıyor ve buna saygı duyuyoruz. Bu Türkiye’nin meşru hakkıdır. Aynı zamanda tüm taraflara genel durumun istikrarını bozacak adımlardan kaçınma çağrısı yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ise, “Türkiye terör saldırısına maruz kalan bir ülkedir ve terör saldırısına maruz kalan devletlerin kendini savunma hakkı vardır” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar: Operasyon yapmamız için hiçbir suni gerekçeye ihtiyacımız yok Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bizim terörle mücadele konusunda operasyon yapmamız için gerçekten ama gerçekten hiçbir suni gerekçeye ihtiyacımız yok. İstiklal Caddesi’nde 'şu oldu, bu oldu.' Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Biz başından beri söylüyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek” dedi.