Dünya ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nden seyahat uyarısı

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nden seyahat uyarısı

Paylaş
ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nden seyahat uyarısı

Moskova'da bulunan ABD Büyükelçiliği, Rus ordusuna zorunlu katılım ihtimali de dahil olmak üzere bir dizi güvenlik riski nedeniyle vatandaşlarını Rusya'yı 'derhal' terk etme çağrısı yaptı.

Posta.com.tr | The Moscow Times'ta yer alan habere göre ABD'nin Moskova'daki büyükelçiliğinden yapılan uyarıda "Rusya'da ikamet eden veya seyahat eden ABD vatandaşları derhal ülkeyi terk etmelidir" denildi. 

Haberin Devamı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin, ülkedeki çifte vatandaşlar için orduya katılma ihtimalinin olduğu belirtilen açıklamada 'öngörülemeyen sonuçlara' vurgu yapıldı. Yapılan açıklamada; 

"Rusya, çift uyruklu kişilerin ABD vatandaşlığını kabul etmeyi reddedebilir, ABD konsolosluk yardımına erişimlerini reddedebilir, seferberliğe tabi tutabilir, Rusya'dan ayrılmalarını engelleyebilir ve/veya onları askere alabilir."

ABD Büyükelçiliği, Amerikalıların ayrıca Rusya'ya gidiş ve dönüş uçuşlarının sınırlı olması, yaptırımlar ve nakit kıtlığı nedeniyle kısıtlanan bankacılık hizmetleri gibi ek zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Kremlin, ABD Büyükelçiliği'nin seyahat uyarısını "geçmişte de duyduğumuz bir şey, yeni değil" olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Rusya için seyahat riski seviyesi, Ukrayna'nın işgalinden bu yana “Düzey 4: Seyahat Etmeyin” derecesindeydi.