Dünya ABD'nin 'Pençe Kılıç' hazımsızlığı sürüyor! Bu kez de Pentagon...

ABD'nin 'Pençe Kılıç' hazımsızlığı sürüyor! Bu kez de Pentagon...

Paylaş
ABD'nin 'Pençe Kılıç' hazımsızlığı sürüyor! Bu kez de Pentagon...

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, geçtiğimiz günlerde ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) tarafından yayınlanan skandal sözlerin ardından bu nitelikte açıklamalarda bulundu. Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, Türkiye'nin hedef aldığı terör örgütü PKK/YPG'yi 'yerel ortak' olarak tanımladı.

Posta.com.tr | İstanbul Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırsının ardından Türkiye, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK/YPG'ye karşı Pençe-Kılıç operasyonunu başlattı.

Haberin Devamı

19 Kasım'dan bugüne kadar 254 teröristin etkisiz hale getirildiği Pençe-Kılıç operasyonu, PKK/YPG'nin gizli müttefiki ABD'yi rahatsız etti. ABD tarafından Türkiye'nin düzenlediği operasyona karşı skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD'DEN SKANDAL PENÇE-KILIÇ AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, resmi hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Suriye ve Türkiye'deki sivil can kaybı için en içten başsağlığı diliyor. Sivilleri korumak ve ortak DEAŞ’ı yenilmesiyle ilgili ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden koordineli olmayan askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde Mehmetçik tarafından öldürülen teröristleri sivil olarak nitelendirip masumlaştırmaya çalışan ABD, Türkiye'ye başsağlığı dilese de NATO müttefikine sınırdan yapılan saldırılara karşı bir kınamada bulunmadı.

Haberin Devamı

PENTAGON'DAN TERÖRİSTLERE: YEREL ORTAK

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, yazılı bir açıklama yaparak terör örgütü PKK/YPG'yi 'yerel ortak' olarak tanımladı.

Ryder tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ta ve Türkiye'de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyor. Bu tırmanış, DEAŞ Karşıtı Küresel Koalisyonun DEAŞ’ı zayıflatmak ve yenilgiye uğratmak için yıllardır sürdürdüğü ilerlemeyi tehdit ediyor. Suriye'deki son hava saldırıları, Suriye’de DEAŞ’ı yenmek ve on binden fazla DEAŞ tutuklusunun gözetimini sağlamak üzere yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit etti.


ABD'Lİ KOMUTANDAN SKANDAL SÖZLER: BAŞARINIZLA GURUR DUYUYORUZ

Geçtiğimiz günlerde ise ABD Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Jeff Dennis, Suriye'de eğitim verdiği PKK/YPG'li teröristlerin mezuniyet törenine katıldı.

Kendisini tanıtan Dennis, konuşma imkanı verildiği için teşekkür ederek, "Başarınızla gurur duyuyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için başarılı bir eğitimden geçtiniz" dedi. Dennis, teröristlere başarılarının devamını diledi.

Haberin Devamı