Dünya Abrams tanklarının ilk partisi Polonya'ya ulaştı

Abrams tanklarının ilk partisi Polonya'ya ulaştı

Paylaş
Abrams tanklarının ilk partisi Polonya'ya ulaştı

Polonya'nın ABD'den sipariş ettiği Abrams tanklarının ilk partisi Polonya'nın Szczecin Limanı’na ulaştı.

Polonya'nın geçtiğimiz Ocak ayında ABD'den satın aldığı M1A1 Abrams tanklarının ilk partisi Polonya'nın kuzeyindeki Szczecin Limanı’na ulaştı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki sosyal medya hesabı üzerinden ilk partide yer alan 14 adet tankın gemiden indirilmekte olduğunu duyurarak, "Bugün 'zırhlı perdemizin' ilk unsurları Szczecin Limanı’na ulaştı. Her geçen gün Polonya ordusunun gücü artıyor. Sözlerimizi tutuyoruz, vaatlerimizi gerçekleştiriyoruz, Polonya'yı savunuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Polonya Savunma Bakanlığı envanterindeki 240 adet modifiye edilmiş T-72 tankının Ukrayna'ya vermesiyle oluşan açığı ABD Deniz Piyadeleri'nin 2020 yılında kullanım dışı bıraktığı M1A1 Abrams tanklarını satın alarak kapatma yoluna gitmişti. Bakanlık, bu kapsamda geçtiğimiz Ocak ayında ABD ile kullanılmış 116 adet M1A1 Abrams tankı için 1,4 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı. Bugün ilk parti teslimatı yapılan M1A1 Abrams tanklarının tamamının ise 2024 sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Polonya geçtiğimiz yıl da ABD'den 4,75 milyar dolara 250 adet son model M1A2 SEPv3 Abrams ana muharebe tankı satın almıştı. Söz konusu tankların teslimatının ise 2024-2026 yılları arasında gerçekleştirilmesi öngörülüyor. 

Haberin Devamı