Dünya 'Açlık tarikatı'nın ardındaki ürkütücü iddia! Bazı cesetlerde keşfedildi

'Açlık tarikatı'nın ardındaki ürkütücü iddia! Bazı cesetlerde keşfedildi

Paylaş
'Açlık tarikatı'nın ardındaki ürkütücü iddia! Bazı cesetlerde keşfedildi

Kenya’da açlıktan ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaadiyle insanları kandıran tarikata ilişkin devam eden soruşturma kapsamında 21 kişinin cansız bedenine ulaşılması ile toplam can kaybı 133’e yükseldi. Cesetler üzerinde yapılan incelemede ortaya çıkan gerçek ise oldukça ürkütücü.

Posta.com.tr | Kenya'nın doğusundaki Kilifi'deki Shakahola Ormanı çevresindeki kazı çalışmalarında 'açlık tarikatı' üyesi toplam 133 kişinin cesedi bulundu. Tarikat kurbanı olduğu düşünülen yüzlerce kişinin cesedi hâlâ aranıyor. Açlık tarikatı üyelerinin sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola Ormanı içerisindeki 800 dönümlük arazide yaşadığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Açlık tarikatının lideri olduğu düşünülen Kenyalı papaz Paul Mackenzie, cemaat üyelerini "İsa ile tanışabilmeleri" için kendilerini aç bırakmaya teşvik ettiği ve 15 Nisan'da kıyametin kopacağına inandırması nedeniyle gözaltında tutuluyor. 

Paul Mackenzie

Mackenzie, 15 Nisan’da açlıktan öldüğü öğrenilen 4 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Cesetler üzerinde yapılan otopsilerde birçoğunun organlarının yerinde olmadığı ortaya çıktı. Otopsiler, ana ölüm nedeninin açlık olduğunu ortaya çıkardı, ancak patologlar bazı kurbanların da boğularak veya dövülerek öldürüldüğünü keşfetti. Polis belgeleri, ölenlerin büyük olasılıkla organ kaçakçılığı kurbanları olduğunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Başmüfettiş Martin Munene, "Birkaç taraftan iyi koordine edilen insan kaçakçılığı olduğuna inanılıyor" dedi.


Ezekiel Odero

MacKenzie'nin tutuklanmasından kısa bir süre sonra polis, vaizin destekçilerinden büyük meblağlarda para alan Ezekiel Odero'yu da gözaltına aldı. Cemaat üyeleri mülkleri satarak para vermişti.

Odero'nun yakalanmasının ardından destekçileri mahkemenin önüne gelerek salıverilmesi için protesto yaptı. 

Kenya İçişleri Bakanı Kithuri Kindiki, çevredeki ormanda saklandıkları düşünülen tarikatın hayatta kalan üyeleri için bir arama daha başlatıldığını söyleyerek "Ormanda çok daha fazla mezar var, bu da bizi bunun son derece organize bir suç olduğu sonucuna götürüyor" dedi.