Dünya Ahlaksız tarikat! Ünlülerin içine bile sızdılar

Ahlaksız tarikat! Ünlülerin içine bile sızdılar

Paylaş
Ahlaksız tarikat! Ünlülerin içine bile sızdılar

Keith Raniere tarafından ABD'nin New York şehrinde 1998 yılında kurulan NXIVM(Nexium) kağıt üzerinde seminerler yoluyla kişisel gelişim eğitimi veren bir şirketti. Sonradan ortaya çıkan şirketin karanlık yüzü ise Raniere ve kendisinin ilk müridi Nancy Salzman tarafından yürütülüyordu. Kölelikten pedofiliye kadar pek çok sapkınlıkları bulunan bu tarikatın ise Hollywood'a kadar sızma hikayesi gerçekten tüyler ürpertici.

2000'li yıllara az bir süre kala tarih sahnesine çıkan Keith Raniere, hitabeti oldukça kuvvetli ve deyim yerindeyse 'şeytan tüyü' olan biriydi. Kendisi de bu özelliklerinin farkına varmış olacak ki 1998 yılında profesyonel olarak kişisel gelişim eğitimi veren bir şirket olan NXIVM'u kurdu.

Haberin Devamı

Seminerlerine katılan insanları oldukça derinden etkileyen Raniere, her geçen gün takipçilerinin sayısını artırıyordu. 2000'li yıllara girildiğinde ise yaşanan bu artış artık göze batmaya başlamıştı ve insanlar bu oluşumun aslında pek de sağlıklı olmayan amaçlara hizmet eden bir tarikat olduğunu düşünmeye başladı.

2006'DA HOLLYWOOD'A SIZDI

New York Times'ın haberine göre, Tarikatın ABD sinema endüstrinin kalbi olan Hollywood'a girişi ise 2006 yılında oldu. Dönemin popüler dizisi Smallville'de rol alan Kristin Kreuk ve Allison Mack, Raniere'nin tarikatına girdi.

Tarikata girmesinin ardından Raniere ile oldukça yakınlaşan ve kendisinin seks partneri dahi olan Hollywood yıldızı Allison Mack, oluşum içerisinde oldukça üst pozisyonlara yükselmişti.

Haberin Devamı

Tarikat içerisinde bulunan ve yalnızca çok sadık müritler tarafından bilinen ve yürütülen 'Dominus Obsequious Sororium' (DOS) adı verilen gizli oluşum ise işlerin oldukça karanlıklaştığı yerdi. Başta tarikatın lideri Keith Raniere olmak üzere tarikat üyerlerine 'seks köleleri' bulmakla görevli bu oluşuma dahil edilen kadınlar kızgın demirle damgalanıyordu.

Tarikat lideri Raniere ve oyuncu Allison Mack'in baş harfleri üzerlerine damgalanan kadınlar, tarikatın üst seviyedeki üyelerinin cinsal fantezilerini yerine getirmekle mükellefti. DOS'a dahil edilen kadınlar istismarda bulundukları yetmezmiş gibi bir de tarikatın 'seks köleleri'nin banka hesaplarına da tarikat tarafından el konulduğu ortaya çıktı.

RANİERE'NİN 'KÖLE'Sİ HENÜZ 15 YAŞINDAYDI

Bu oluşuma dahil edilen kadınların çıplak görüntüleri kaydediliyor ve olası bir terk etme durumunda kendilerine şantaj yapılmak üzere arşivleniyordu. Tarikat içindeki bu karanlık oluşuma yeni kadınlar bulmak da bir zamanların Hollywood yıldızı Mack'e aitti.

Tarikattan kurtulmayı başaran eski bir üye tarafından yapılan açıklamada, Raniere'nin bizzat DOS'a dahil ettiği ve kendisinin 'köle' olarak kullandığı bir kızın henüz 15 yaşında olduğunu belirtti.

Zaman içerisinde tarikattan kopan eski üyelerin güvenlik güçlerine gitmesi ile ortaya çıkmaya başlayan bu karanlık düzen, 2017 yılından itibaren artık çöküşe doğru ilerlemeye başladı. 2017 yılında önce tarikat lideri Raniere'ye karşı başlatılan soruşturmaya 2018 yılında Allison Mack de dahil oldu ve çift suçlu bulundu.

Haberin Devamı

RANİERE'YE 120, MACK'E 3 YIL HAPİS!

2019 yılında yaklaşık 6 hafta süren bir dava sürecinin ardından Keith Raniere 'seks ticareti' ve 'şantaj' başta olmak üzere işlediği suçlardan tam 120 yıl hapis cezası ile cezalandırılken ilk müridi olan ve tarikatın başından beri büyümesinde en büyük rollerden birine sahip olan Nancy Salzman'a 5 yıl hapis cezası verildi.

Örgüte sonradan dahil olmasına rağmen Raniere'ye yakınlığı dolayısıyla hızla yükselen Allison Mack ise şantaj suçlamasıyla 3 yıl hapis ceza aldı.

HAPİSHANEDE LİDERLİĞE DEVAM EDİYOR

Raniere'in hapishanedeyken de tarikat üyeleriyle irtibatta olduğu iddialar arasında. NXIVM'un gün itibariyle kaç üyesinin bulunduğu ve faaliyetlerini nerede ve nasıl devam ettirdiği ise bilinmiyor.

Haberin Devamı

DAVANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLECEK İDDİA!

İngiliz DailyMail'in haberine göre, geçtiğimiz günlerde Keith Raniere'nin avukatları ABD İç istihbarat teşkilatı FBI'ın Raniere'ye komplo kurduğunu ve görüntüler üzerinde montaj yaparak kendisi üzerine pedofili suçlamaları yaptığını iddia etti.

Raniere'nin üç siber adli tıp uzmanı, kendi analizlerine göre, görüntülerin çekildiği iddia edilen kameranın hafıza kartındaki ve harici sabit diskteki dosyaların, Raniere'in suçlu göstermek için birileri tarafından kasıtlı olarak oynandığını söyledi.

Mahkemenin söz konusu iddialar hakkında ne yapacağı ise büyük bir merak konusu.