Dünya Aileden kızına kürtaj davası

Aileden kızına kürtaj davası

Paylaş
Aileden kızına kürtaj davası

İtalya'da bir anne- baba, kürtaj olmak istemeyen 16 yaşındaki kızlarını savcılığa şikayet etti

İlginç şikayet, ülkenin kuzeyindeki Trento kentinde yapıldı. Kendisinden 2 yaş büyük Arnavut sevgilisinden hamile kalan 16 yaşındaki bir genç kız, kürtaj olmak istemeyince anne- babasıyla adliyelik oldu.

Haberin Devamı

Kızlarının kürtaj olmasında ısrarcı olan ebeveyn, soluğu Çocuk Mahkemesi’nde aldı. Aile, dava dilekçesinde, "O adam bir zorba. Kızımız çok küçük ve o adamdan bir bebek dünyaya getirmesini istemiyoruz. Onun iyiliği için" gerekçelerini gösterdi. Aile, işsiz olan gencin, kızlarına şiddet uyguladığını da öne sürdü. Ancak, hayatının kontrol altına alınamayacağını söyleyen genç kız ne pahasına olursa olsun bebeğini dünyaya getirmekte kararlı.

İNSAN HAKLARINA AYKIRI

Öte yandan, bu örnek ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Yasanın 194’üncü maddesine göre 18 yaşın altındaki bireyler adına aileleri karar verebiliyor. Ancak bu davada söz konusu hamile bir genç kız olunca durum değişiyor. Şikayeti değerlendiren Savcı Fabio Biasi yasaya göre, bir ailenin kızlarını kürtaja zorlayamayacağının açık olduğunu belirterek, gebeliğin bir kadın hakkı olduğunun altını çizdi. Savcı ayrıca şikayet konusunun bir dava açılmasını gerektiren değil, sosyal hizmetleri ilgilendiren bir konu olduğu yönünde görüşünü aktardı.

Haberin Devamı

Aile ise kürtaj yapılmayacaksa en azından bu iki gencin bir daha bir birbirlerini görmelerinin yasaklanmasını ve bebeğe babasının soyadının verilmesinin engellenmesini talep etti.

DHA