Dünya Akdeniz mezarlığı

Akdeniz mezarlığı

Paylaş
Akdeniz mezarlığı

İtalya açıklarında meydana gelen tekne faciasında 58 göçmen öldü. Bu facia öncesinde bu yıl başından bu yana Akdeniz’de ölen ve kaybolan göçmen sayısı 225’i bulmuştu.

İtalya Sahil Güvenliği, İtalya açıklarında meydana gelen tekne faciasında 58 göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Gemide 180 ila 250 kişi olduğu düşünülüyor ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 80 göçmen ise kazadan sağ kurtuldu.

Haberin Devamı

Kaza, İtalya’nın Calabria bölgesindeki Crotone’ye bağlı sahil beldesi Steccato di Cutro açıklarında yaşandı. İtalyan medyası Çoğu Irak, İran, Afganistan ve Suriye’den olan göçmenleri taşıyan teknenin İzmir’den dört gün önce yola çıktığını yazdı. Kaza sonrası bir Türk’ün gözaltına alındığı açıklandı. Düzensiz göçmenlerin bulunduğu ahşap teknenin ‘kıyıdan birkaç metre açıkta’ kayalara çarpması sonucu battığı belirlendi.

300 METRE BOYUNCA DAĞILDI

Hayatını kaybedenler arasında kadınlar, çocuklar ve bebekler de var. Olumsuz hava şartları sonucu parçalanan teknenin enkaz kalıntıları, sahil şeridinde yaklaşık 300 metre boyunca dağıldı. Kazada ölenlerin 46’sı olay yerinde, kalanları da sahil şeridi boyunca bulundu. İtfaiyeciler denizde jet skilerle arama yaptı, ancak hava şartlarının kötü olması nedeniyle operasyonun zor olduğunu açıkladılar. Uluslararası Göç Örgütü’nün Kayıp Göçmenler Projesi’ne göre 2014’ten bu yana Orta Akdeniz’de 20 bin 333 kişi hayatını kaybetti veya kayboldu. Sadece 2023’ün başından bu yana Akdeniz sularında ölen veya kaybolan göçmen sayısı son kaza öncesine kadar 225’i bulmuştu.

Haberin Devamı