Dünya Akran zorbalığı kör edip engelli bıraktı

Akran zorbalığı kör edip engelli bıraktı

Paylaş
Akran zorbalığı kör edip engelli bıraktı

Üniversiteye yeni başlayan 19 yaşındaki Danny Santulli, iki arkadaşının zorlaması sonucunda bir şişe votkayı kafaya dikti. Bunun üzerine beyin hasarı geçiren gencin artık gözleri görmüyor ve tekerlekli sandalyeye mahkum. Üstelik evde bayılmasına rağmen Santulli için kimse ambulansı aramamış, onu hastanenin bahçesine atıp kaçmışlardı. Şimdi ailesi olaya karışan Samuel Gandhi ve Alec Wetzler isimli iki öğrenciye dava açıyor.

ABD'nin Missouri eyaletinde Samuel Gandhi ve Alec Wetzler, 19 yaşındaki Danny Santulli'yi pipetle bira içip bir şişe votkayı fondip yapmaya zorlayarak kör olmasına yol açtı. Üniversitede yeni gelenlere uyguladıkları bu yöntemle güç gösterisinde bulunan ikiliyi, Danny'nin ailesi dava etti.

Haberin Devamı

HASTANE BAHÇESİNE ATIP KAÇTILAR

Danny bu zorbalık sırasında bira içerken dudakları morarmıştı. İkili kendinden geçen Danny'yi bir hastane bahçesine atıp kaçmıştı. Danny daha sonra sekiz ay konuşamadı ve yürüyemedi. Artık gözleri de görmüyor.

Danny'nin ailesi buna tanıklık eden ve karışan toplam 22 kişiden şikayetçi oldu. Missouri Üniversitesi'nin iki gencin kaydını devam ettirmesi tepki çekti.

Samuel Gandhi (solda) ve Alec Wetzler (sağda)

ABD'de 2000 yılından bu yana ülke genelindeki okullarda zorbalık nedeniyle 200'den fazla ölüm gerçekleşti. 2021'de üç ayrı okulda alkolle ilgili zorbalık olaylarında üç erkek çocuk öldü