Dünya Akvaryum tsunamisi! Facianın eşiğinden dönüldü

Akvaryum tsunamisi! Facianın eşiğinden dönüldü

Paylaş
Akvaryum tsunamisi! Facianın eşiğinden dönüldü

Almanya’nın başkentinde bir otelin içindeki dev akvaryum aşırı soğuk nedeniyle patladı. İçindeki 1500 tropikal balık öldü.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir otelde yer alan 16 metrelik akvaryumda 1500'den fazla tropikal balık bulunuyordu. 1 milyon litre su haznesi olan dev akvaryum, dün sabaha karşı 5.50'de büyük bir gürültüyle patladı. Tsunami yaşayan tropikal balıklar olay anında öldü. İki kişi, sıçrayan cam kırıkları nedeniyle yaralandı. Alttaki lobi bölümünde yer alan akvaryumlardaki yaklaşık 500 balık kurtuldu. Elektrik kesintisi nedeniyle yeterli oksijenin akvaryumlarına gitmediği balıkları kurtarmak için zamanla yarışıldı.

Haberin Devamı

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Kurtarılan balıklar Berlin Hayvanat Bahçesi'ne nakledildi. Patlamanın, aşırı soğuk havadan ve akvaryumdaki arızadan kaynaklanma ihtimali üzerinde duruluyor. Aşırı soğuğun akvaryum camında çatlamaya yol açtığı düşünülüyor. Patlamanın insanlar uyurken yaşanması, büyük bir faciayı önledi. Oteldeki misafirler tahliye edildi. Binadan taşan sular ve etrafa saçılan hayvanlar nedeniyle bazı yollar erişime kapandı. 11.5 metre çapındaki 15 yıllık akvayum dünyanın en büyük müstakil silindirik akvaryumuydu. En son 2.5 yıl önce akvaryumda tadilat yapılmıştı.