Dünya Alexei Navalny, cinsel şiddetle ünlü işkence hapishanesi yolunda

Alexei Navalny, cinsel şiddetle ünlü işkence hapishanesi yolunda

Paylaş
Alexei Navalny, cinsel şiddetle ünlü işkence hapishanesi yolunda

Rus devlet kanalında tanınmış bir sunucu, ülkedeki muhaliflerin 'kısırlaştırılması' dahil yapılması gerekenlere ilişkin korkunç bir çağrıda bulundu. Ülkenin muhalif lideri Alexei Navalny ise yakında 'işkence hapishanesine' nakledileceğini söyledi.

Mart ayında işgalle ilgili 'yanlış bilgilerin' yayılmasını ve orduyu küçük düşürmeyi yasaklayan baskıcı bir yasanın kabul edilmesinden bu yana, yüzlerce Rus Ukrayna'daki savaşa karşı çıkmakla suçlanıyor. Bağımsız Levada Merkezi tarafından yapılan bir ankete göre, Ruslar arasında 'özel operasyon'a destek yüzde 81'den yüzde 74'e düştü. Her beş kişiden biri savaşa karşı olduklarını söylüyor. Kapsamlı tutuklamalar ve cezalar ise savaş karşıtı protestoları büyük ölçüde bastırmış durumda.

Haberin Devamı

Putin Mart ayında yaptığı açıklamada, "Rus halkı her zaman gerçek vatanseverleri, pisliklerden ve hainlerden ayırt edebilecek ve onları yanlışlıkla ağızlarına giren bir sinek gibi kaldırıma tükürecek" dedi:

"Toplumun bu kadar doğal ve gerekli bir şekilde kendini arındırmasının ülkemizi, dayanışmamızı, uyumumuzu ve her türlü zorluğa yanıt verme hazırlığımızı güçlendireceğine inanıyorum."

RUS SUNUCU: MERHAMET BEKLEMEYİN, GÖSTERİLMEYECEK

Tanınmış bir Rus devlet televizyonu sunucusu, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına karşı çıkanların 'toplama kampları ve kısırlaştırma' da dahil olmak üzere sert cezalarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı. Putin yanlısı film yapımcısı Karen Shakhnazarov, Rusya'nın işgalinin sembolü olan Z harfine 'karşı çıkanlara hiçbir merhamet gösterilmeyeceğini' söyledi. Devlet destekli Mosfilm film stüdyosunun başındaki Shakhnazarov, devlete ait Rus televizyon kanalı Russia'ya yaptığı açıklamada, "Z harfinin muhalifleri, merhamete güveniyorlarsa, hayır, onlar için merhamet olmayacağını anlamalılar" dedi: "Durum artık çok ciddileşti. Bu durumda toplama kampları, yeniden eğitim ve kısırlaştırma gündeme gelecek demektir."

Haberin Devamı

Shakhnazarov daha sonra yorumlarının bağlamdan çıkarıldığını söyledi ancak daha fazla detay vermedi. Putin yakın zamanda Shakhnazarov'unkine benzer bir ton kullanarak, muhalif figürleri Batı'nın emriyle ülkeyi zayıflatmaya çalışan 'sivrisineklere' ve 'hainlere' benzetti ve ülkeyi kendisini muhalefetten 'arındırmaya' çağırdı.

MUHALİF LİDER 'TIRNAKLARIN ÇEKİLDİĞİ' HAPİSHANEYE GÖNDERİLİYOR

Hapisteki Rus muhalefet lideri Alexei Navalny dün yaptığı açıklamada, Kremlin'in onu işgale karşı sesini yükseltmesini engellemek için cinsel şiddeti ile ünlü bir 'işkence' hapishanesine göndermeye hazırlandığından korktuğunu söyledi. Navalny Twitter hesabından, "Hükümlülerin tırnaklarının çekildiği Melekhovo'daki yüksek güvenlikli cezaevine nakledileceğime dair söylentiler duydum" diye yazdı. Melekhovo'daki katı rejim maksimum güvenlikli cezaevi, erkek mahkûmlara acımasızca dayak ve tecavüzle tanınıyor.

Haberin Devamı

Vladimir Putin'in önde gelen düşmanlarından birisi olan ve şu anda daha az sert bir hapishanede bulunan Navalny, "Hakkımda alınan yeni karar henüz yürürlüğe girmedi ancak Melekhovo maksimum güvenlik cezaevinden mahkumlar, benim için 'hapishane içinde hapishane' hazırlandığını yazdı" dedi. Navalny, dolandırıcılıktan suçlu bulunmuş ve 'zimmete para geçirme'den üç yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, Mart ayında da maksimum güvenlikli bir hapishanede dokuz yıl daha hapis cezasına çarptırılmıştı. Toplam cezası böylece yaklaşık 13 yıl oldu.