Dünya Almanya'da ırkçı parti AfD'nin Eş Genel Başkanı istifa etti

Almanya'da ırkçı parti AfD'nin Eş Genel Başkanı istifa etti

Paylaş
Almanya'da ırkçı parti AfD'nin Eş Genel Başkanı istifa etti

Almanya'da pazar günü yapılan genel seçimlerinde şok bir yükselişle Meclis'e girmeyi başaran aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Eş Genel Başkanı Frauke Petry, bugün düzenlediği basın toplantısında partiden istifa ettiğini duyurdu

Almanya, tarihinin en kritik seçimlerinden birini pazar günü yaptı. Başbakan Angela Merkel'in partisi yüzde 33'le seçimi kazansa da, asıl sürpriz, yüzde 12,6 oyla, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez parlamentoya giren Neo-Nazi görüşlü Almanya için Alternatif Partisi'nden (AfD) geldi. Sandıkta ağır yenilgi alan Sosyal Demokratlar ise artık hükümette yer almayacaklarını duyurdu.

AfD Eş Genel Başkanı Frauke Petry ise, bugün sürpriz bir kararla, bir basın toplantısı düzenleyerek partiden istifa ettiğini duyurdu

'PARLAMENTOYA AfD İLE DEĞİL, BAĞIMSIZ OLARAK GİRECEĞİM'


AfD içinde ciddi bir fikir ayrılığı olduğunu söyleyen Petry, "Üzerinden dikkatlice düşündükten sonra, parlamentoya AfD ile değil, bağımsız bir vekil olarak girme kararı aldım" dedi.

İstifasıyla ilgili soru kabul etmeyeceğini söyleyen Petry, meslektaşları Jörg Meuthen, Alexander Gauland ve Alice Weidel´e teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı.

Haberin Devamı