Dünya Almanya'da yanlışlıkla cesedi yakılan Türk vatandaşıyla ilgili şok gerçek

Almanya'da yanlışlıkla cesedi yakılan Türk vatandaşıyla ilgili şok gerçek

Paylaş
Almanya'da yanlışlıkla cesedi yakılan Türk vatandaşıyla ilgili şok gerçek

Hannover’de hayatını kaybeden Abdülkadir Sargın’ın cenazesinin yanlışlıkla yakılması Almanya'yı karıştırdı. Sargın ailesi trajediyi yargıya taşıyacaklarını belirtirken aynı hastanede 4 yıl önce de korkunç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.

Milliyet'ten Hande Atılgan'ın haberine göre Almanya’nın Hannover kentinde bulunan MHH Hastanesi’ndeki morg görevlinin hatası sonucunda bir Alman vatandaşının cenazesi ile karıştırılarak naaşı yakılan Abdülkadir Sargın’ın (71) ailesi olayı yargıya taşıyacak. Sargın’ın yeğeni Barış Sargın, ülkedeki 10 milyona yakın Müslüman için, benzer bir olayın tekrarlanmaması açısından hukuki sürecin takipçisi olduklarını belirtirken, aynı hastanede daha önce babasının da hatalı tıbbi uygulama sebebiyle mağdur olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Acılı yeğen Barış Sargın, cenaze skandalına ilişkin konuştu. Abdülkadir Sargın, 13 Aralık’ta kafa travmasıyla getirildiği Hannover kentindeki MHH Hastanesinde ertesi gün hayatını kaybetti. Otopsi işleminin ardından 21 Aralık’ta planlanan defin merasimi için aile üyeleri 20 Aralık’ta hastane morguna gitti. Ancak burada naaşların karıştığı fark edildi. Hatanın morgda görevli stajyer bir çalışan tarafından üstlenildiğini belirten Sargın, kendilerine teslim edilecek küllerin amcasına ait olup olmadığı konusunda da tereddütleri olduğunu söyledi.

'KÜLLER BABANIZA AİT'

Hastanede profesör düzeyindeki bir yetkilinin aile üyelerine, “Yemin ediyorum gerçeği söylüyorum. Küller babanıza ait” dediğini aktaran Sargın, soruşturma süreci nedeniyle küllerin kendilerine 28 Aralık’ta teslim edileceğini bildirdi. Sargın küllerin teslim alınmasından sonra cenaze töreninin Almanya’da mı yoksa İstanbul’daki olacağı konusunda henüz bir karar alınmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Ailesinin aynı hastanede daha önce de ihmalle karşılaştığını belirten Sargın, dört sene önce babasının girdiği operasyonda hatalı tıbbi uygulama sonucunda yanlış bacağının kesildiğini söyledi. O dönem, o olay için de hukuki sürecin başlatıldığını belirten Sargın, ilerleyen günlerde cenaze skandalı ile ilgili yapılacak suç duyurusunda önceki konunun da gündeme getirilebileceğini ifade etti.

'NEDEN 2 GÜNDE YAKILDI?'

"Almanya’da naaş yakılma işlemleri ortalama üç haftalık bir süreç. Neden 2 gün içinde amcamın naaşı hızlıca yakıldı?” diye soran Sargın, soruşturmada yetkililerin bir şey gizlediği ihtimalinin de değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

'SORUMLULAR HESAP VERSİN'

Türkiye’nin Hannover Konsolosluğu’nun desteğiyle avukat bulma ve hukuki danışmanlık gibi destekler için çalışmaların sürdüğünü anlatan Sargın, “Derdimiz çıkar elde etmek değil. Canımız yandı. Bu ülkede 10 milyona yakın Müslüman nüfus var. Aynısı Türkiye’de bir Hristiyan vatandaşa yapılsaydı, neler olurdu? Bu ihmaller, hatalar tekrar edilmesin, başkasının canı yanmasın istiyoruz. Sorumlular yargı önünde hesap vermeli” diye konuştu. Sargın konunun Dışişleri Bakanlığı’nca yakından takip edildiğini belirtirken, Alman polisinin de soruşturmasına başladığını bildirdi.

Haberin Devamı