Dünya 'Ankara'nın Libya politikasını Katar değiştirdi'

'Ankara'nın Libya politikasını Katar değiştirdi'

Paylaş
'Ankara'nın Libya politikasını Katar değiştirdi'

Le Figaro, Katar Emiri'nin Ankara ziyaretinden sonra Türkiye'nin Libya politikasında değişikliğe gittiğini iddia etti

Fransız Le Figaro gazetesi bugün yayımlanan bir haberde, Başbakan Erdoğan'ın, Katar Emiri Şeyh El-Thani'nin Haziran ayı sonundaki Ankara ziyareti sonrasında Libya politikasını değiştirdiği öne sürdü.

Haberin Devamı

Gazete, Katar emirinin bu ziyaret sırasında, Kaddafi'ye destekte yalnız kalacağı konusunda Ankara'yı uyardığını iddia etti.

"Erdoğan 12 Haziran seçimleri sonuçlanana kadar bir Müslüman ülkeye karşı girişimde bulunmak istemiyordu" yorumunda bulunan gazete, krizden çıkış için Ankara tarafından sunulan planların Kaddafi tarafından reddedilmesinin bardağı taşıran damla olduğunu yazdı.

’20 MİLYAR DOLARI KAYBETMEKTEN KORKTUK’

Gazetenin haberinde, "Ankara'da iktidardaki İslamcı parti AK Parti yakını" olarak tanımlanan bir kaynağın ağzından, "Türkiye Libya'da devam etmekte olan 20 milyar dolardan fazla iş anlaşmasını kaybetmekten korktu" ifadelerine de yer verildi.

Dışişleri Bbakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen haftasonu Bingazi'ye gerçekleştirdiği ziyareti bu perspektiften değerlendiren Le Figaro, Ankara'nın "Libya'nın gelecekteki yöneticilerinden" Türkiye'nin iş kontratlarının yenileneceği güvencesi aldığına da haberinde yer verdi.

Haberin Devamı

(ntvmsnbc)