Dünya Annenin ihmali 4 can aldı

Annenin ihmali 4 can aldı

Paylaş
Annenin ihmali 4 can aldı

ABD Michigan’da 2021’de 4 kişinin öldüğü lise saldırısında katilin anne ve babasına da cinayetten dava açıldı. Ülkede ilk kez bir katliam saldırganının ebeveynlerine dava açılırken savcılık, anne Jennifer Crumbley’in oğlunun kafasındaki sesler nedeniyle doktora gitmesi için yalvardığı mesajlarını görmezden geldiğini belirtti.

30 Kasım 2021’de ABD Michigan’da o dönem 15 yaşındaki Ethan Crumbley eğitim gördüğü Oxford Lisesi’nde katliam yapmış, 4 kişiyi öldürüp 7 kişiyi yaralamıştı. Ethan Crumbley’e Aralık 2023’te şartlı tahliyesiz müebbet hapis cezası verilmişti. Michigan Eyaleti, ülkede ilk kez görülen bir davayla Ethan’ın annesi Jennifer Crumbley ve babası James Crumbley’e de ‘cinayet’ davası açtı. 60 yıl hapsi istenen Jennifer Crumbley önceki gün görülen duruşmada ‘ihmalkar’ bir anne olduğu iddialarını reddetti ve ‘bir ebeveyn olarak başarısız’ olduğuna inanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘EN AZINDAN CEVAP VER’

Jennifer Crumbley elinden gelse her şeyi farklı yapacağını söyledi ve “Keşke onların yerine bizi öldürseydi” dedi. Buna karşılık savcılık, Jennifer Crumbley ve martta yargılanacak kocası James Crumbley’in Ethan’ın ruh sağlığı desteği taleplerini duyarsızca geçiştirdiklerini ve ona güldüklerini öne sürdü. Mahkemeye gösterilen bir mesajlaşmada Ethan, bir hayalet tarafından rahatsız edildiğine dair paranoyakça inancı üzerine annesine mesaj atıyor, annesi cevap vermeyince de “En azından mesajıma cevap verebilir misin?” diyor.

‘AİLEM BENİ DİNLEMİYOR’

Ethan’ın günlüklerinde ise “Ailem yardım ya da terapist konusunda beni dinlemiyor” ve “Zihinsel sorunlarım için hiç yardım almadım ve bu da okulumu vurmama neden olacak” ifadeleri yer alıyor. Jennifer Crumbley duruşmada ‘yakın’ bir aile olduklarını iddia etti. Ancak bir gün önceki duruşmada itfaiyeci Brian Meloche ile evlilik dışı ilişkisi ortaya çıkmıştı. Olay günü bir öğretmeni Ethan’ın ödevinde cinayet ve silahlı saldırı çizimleri ile “Düşünceler durmuyor, bana yardım edin” yazısını görmüştü.

Haberin Devamı

‘ETHAN YAPMA’ MESAJI

Buna rağmen ebeveynleri onu eve götürmeyi reddetmiş, Ethan birkaç saat sonra katliam yapmıştı. Jennifer Crumbley, okulda bir saldırgan olduğuna dair haberler üzerine evindeki silah ve mermilerin kaybolduğunu fark ettiğini, oğlunun da olaya karışmış olmasından korktuğunu, ama asıl korkusunun oğlunun intihar etmesi olduğunu söyledi. Saldırı sırasında oğluna “Ethan yapma” diye mesaj atmıştı. Bu mesajında silahlı saldırıdan bahsetmediğini, silahı kendisine doğrultmasını istemediğini söylediğini öne sürdü.

HESAPLARI SIFIRLADILAR

Karı-koca olayın hemen ardından oğullarının banka hesabından 3 bin, kendi hesaplarından da 6 bin dolar çekip kaçmıştı. Çift, Ethan’ın işlediği suçun ardından tehdit aldıkları için kaçtıklarını öne sürdü. Jennifer Crumbley, Ethan’ın olayda kullandığı tabancayı kocasının satın aldığının ortaya çıkmasının ardından tepkiyle karşılaşmış, ancak tabancanın kilit altında tutulduğunu ve sadece atış poligonunda kullanıldığını öne sürmüştü. Ethan’ın silah sevgisi nedeniyle Jennifer Crumbley’in kötü notlar aldığında ceza olarak onu atış poligonuna götürmeyi bırakmakla tehdit ettiği belirtildi.

Haberin Devamı