Dünya Anti filtre devrimi

Anti filtre devrimi

Paylaş
Anti filtre devrimi

Sosyal medyada filtreli, düzenlenmiş görseller ile kusursuz güzellik ve gösterişli bir hayat imajı çizenlere karşı bir hareket başladı. Gerçekçi olunan yeni platformda filtre yok, her şey olduğu haliyle paylaşılıyor. İngiltere’de Kate Wills (37) bir hafta boyunca BeReal kullandı ve üç çocuklu bir annenin gerçek hayatından kesitler sundu.

Şık mekanlar, pahalı kıyafetler, havalı partiler, lüks seyahatleri belli bir içerik sıralamasıyla paylaşan sosyal medya kullanıcılarına karşı bir platform oluşturuldu. Fransa’da kurulan ‘BeReal’ (Gerçekçi Ol) isimli sosyal medya uygulaması, pandemiden sonra hızla yaygınlaşmaya başlad

Haberin Devamı

Platformdaki kullanıcıların filtre kullanması yasak, her şey anlık olarak çekilip paylaşılıyor, reklam içerikleri ve beğeni tuşu da yok. Amaç; hayatı olduğu gibi kabul etmek, Instagram’da sergilenen mükemmel hayatların kurgudan ibaret olduğunu hatırlamak.

ANLIK PAYLAŞIM

Uygulama, şu sıralar Facebook’tan daha çok indiriliyor. Photoshop ile düzenlenen fotoğraflar ve sponsorların sağladığı imkanlar içinde yaşayan kullanıcılar, gençlerde özgüven ve zorbalık sorunlarını tetikliyor. BeReal’da evde battaniye altında yatarken, dağınık masada çalışırken veya mutfakta biriken bulaşıklar gibi günlük hayatın içinden anlar paylaşılıyor.

Paylaşım için uygulama kullanıcıya bildirim gönderiyor, o an hem ön hem arka kamerasıyla bulunduğu yeri çekmesini istiyor. Gerçekçilik de bu sayede yakalanıyor.

Haberin Devamı

1 HAFTA DETOKS HUZURU

Son yıllarda sosyal medyadaki paylaşımların özellikle gençlerin zihin sağlığını olumsuz etkilediğini gösteren bilimsel raporlar yayınlanmıştı. Dünya genelinde kişi başına günlük sosyal medyada geçirilen süre 2.5 saate denk geliyor.

İngiltere’nin Bath Üniversitesi’nden bir ekip günde 8 saat sosyal medya kullanan kişileri inceledi. Bu kişiler bir hafta sosyal uygulamalardan uzak kalınca depresyon ve anksiyete belirtileri hafifledi.