Dünya Arkadaşlarının kahramanları

Arkadaşlarının kahramanları

Paylaş
Arkadaşlarının kahramanları

ABD’de bir okula düzenlenen silahlı saldırıda ölen 9 yaşındaki öğrenci Evelyn’in arkadaşlarının hayatını kurtardığı ortaya çıktı.

ABD’nin Tennessee eyaletine bağlı Nashville kentinde 3-11 yaş arasındaki öğrencilerin gittiği özel bir Hristiyan okulu olan Covenant Okulu'nda geçen hafta bir silahlı saldırı yaşandı. Elizabeth Audrey Hale (28) adlı katil, üçü çocuk altı kişiyi öldürdü. Ölenlerden biri de 9 yaşındaki Evelyn Dieckhaus’tu. Teyzesi Kelly Dorrance, arkadaşlarını güvenli bir şekilde tahliye etmeye çalışan Evelyn sayesinde onlarca çocuğun ölmekten kurtulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

YANGIN SANDI

Buna göre saldırgan Hale, öğrencileri sınıfların dışına çıkarmak için yangın alarmını çalıştırmıştı. Yangın tatbikatı bilinci olan Evelyn arkadaşlarına önderlik etti, tek sıra halinde çıkmaları için başlarına geçti. Ancak saldırganın kurşunlarının hedefi oldu. 14 dakika süren katliamda Evelyn ile birlikte 9 yaşındaki Hallie Scruggs ve William Kinney ile hademe Mike Hill (61), öğretmen Cynthia Peak ve müdire Katherine Koonce de öldü.