Dünya Asker prenses

Asker prenses

Paylaş
Asker prenses

İspanya Veliaht Prensesi Leonor önceki gün Zaragoza Genel Askeri Akademisi’nde eğitime başladı.

İspanya Veliaht Prensesi Leonor önceki gün Zaragoza Genel Askeri Akademisi’nde eğitime başladı.

Haberin Devamı

17 yaşındaki Prenses Leonor, tıpkı aynı okulda okuyan babası Kral Felipe gibi 3 yıl eğitim görecek. Genç prenses, eğitiminin ilk gününde görüntülendi.

"HAYATIMDA ÇOK ÖNEMLİ BİR AN"

Zaragoza Askeri Akademisi’ndeki ilk eğitim gününde görüntülenen Prenses Leonor’un kamuflaj kıyafetiyle ders dinlediği anlar ülkede gündem oldu. Genelde şık kıyafetleriyle annesi Kraliçe Letizia’nın izinden giden Prenses’in bu farklı görüntüsü İspanya basınında büyük ses getirdi.

Prenses Leonor, perşembe günü ailesiyle beraber Zaragoza’daki karargaha gelerek orduya kayıt yaptırdı ve askeri hayata hazırlık amaçlı oryantasyon programına katıldı. Bu arada Kral Felipe’nin de ordu üniforması giymesi dikkat çekti.

Geleceğin İspanya Kraliçesi, basına yaptığı açıklamalarda heyecanlı ve gergin olduğunu ifade ederek “İspanya’da ordumuza verilen değeri bildiğim için çok heyecanlıyım. Bu hayatımda çok önemli bir an” dedi.

Haberin Devamı

SAÇLARINI KESTİRECEK

İlk eğitimin ardından Prenses’in ordu kuralları gereği saçlarının kesileceği ve askeri ekipmanla çalışmaya başlayacağı belirtildi. İspanya ordusundaki askeri eğitimde asker adaylarına çok katı kurallar uygulanıyor.

Kral 6. Felipe ve babası Kral Juan Carlos da kraliyet kuralları gereği askeri eğitim almıştı. Prenses Leonor’un ilk eğitim süreci sonrası donanma okuluna gitmesi bekleniyor.