Dünya Ateşkes katliamı

Ateşkes katliamı

Paylaş
Ateşkes katliamı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara verilen insani aranın üçüncü gününde rehineler serbest bırakılmaya devam ediyor. Ancak İsrail’in Batı Şeria’da yürüttüğü operasyonlar da sürüyor. İsrail son 24 saatte düzenlediği operasyonlarla 8 Gazzeli sivil ile 4 Hamas militanını öldürdü.

Hamas ile İsrail arasındaki çatışmalara verilen 4 günlük insani ara, Gazze Şeridi’nin güneyine insani yardım ulaşmasını da kapsıyordu. Ateşkesin ikinci günü olan cumartesi günü Hamas, İsrail’in anlaşma şartların uymayıp Gazze Şeridi’nin kuzeyine insani yardım geçişine izin vermediği gerekçesiyle rehineleri serbest bırakmayacağını açıklamıştı. Katar’ın araya girmesiyle yapılan pazarlık sonucunda Hamas gece 17 rehineyi, İsrail de 39 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Hamas dün de 17 rehineyi serbest bıraktı. İnsani aranın ardından Gazze’ye ulaşan yardım TIR’ı sayısı 200 oldu. Bunların 61’i ise Gazze Şeridi’nin kuzeyine geçti.

Haberin Devamı

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Ayrıca bölgeye 129 bin litre yakıt sevk edildi. Bu arada ateşkes ile birlikte Gazze’ye roket saldırılarını durduran İsrail, bölgede operasyonlara devam etti. İsrail askerleri cumartesi günü serbest bıraktığı Filistinli mahkum Israa Al-Jaabis’in Kudüs’teki evine gece saatlerinde baskın düzenledi. İsrail’in Batı Şeria’daki Cenin’de düzenlediği operasyonda 4 Hamas militanı öldü, 21 kişi tutuklandı. İsrail askerleri, Maghazi Mülteci Kampı’nda bir çiftçiyi öldürürken bir çiftçiyi de yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin en az 8 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.