Dünya Avrupa'da soğuklar öldürüyor

Avrupa'da soğuklar öldürüyor

Paylaş
Avrupa'da soğuklar öldürüyor

Doğu Avrupa'da etkili olmaya devam eden soğuk hava dalgası, pek çok ülkede ölümlere neden oluyor

Polonya'da son iki günde 21 kişinin ölümüne yol açan soğuklar nedeniyle Kasım’dan bu yana ülkede 212 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklandı. Polonya İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi de, ülkenin güneyinde kar ve buzun ağırlığından kopan kablolardan ötürü 5 bin hanenin elektriksiz olduğunu açıkladı.

ROMANYA -32 DERECE

Aşırı soğuklar ve ağır kış koşullarının son 24 saatte 9 kişinin daha ölümüne yol açtığı Romanya’da da sıcaklıklar ülkenin orta kesimlerinde sıfırın altında 32 dereceye kadar düştü.

Sağlık Bakanlığı, son 6 günde aşırı soğuklara bağlı olarak toplam 31 kişinin öldüğünü bildirdi. Tüm evsizlerin bakım merkezlerine götürüldüğü güvencesi veren Bükreş, ayrıca Rusya’dan aldığı doğalgazın miktarını da artırmak istiyor.

ALMANYA'DA 13 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Almanya’da evsizler için çalışan bir kuruluşun belirttiğine göre, ülkede 13 yıldır ilk kez aşırı soğuklar 14 kişinin ölümüne neden oldu. Sıcaklıkların eksi 27 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da da bu sabah hava sıcaklığı eksi 26 santigrat derece kaydedildi. Ülkede bazı bölgelerde okullar tatil edildi. Son 50 yıldır Rusya’nın Avrupa kıtası üzerindeki toprakları üzerinde Ocak ayında sıfırın üzerinde sıcaklık kaydedilmezken, Çuvaşya bölgesinde 1 Ocaktan bu yana 13 kişinin soğuklardan öldüğü belirtildi.

Haberin Devamı