Dünya Avrupa'da zatürre endişesi

Avrupa'da zatürre endişesi

Paylaş
Avrupa'da zatürre endişesi

Çin'de korku yaratan 'beyaz akciğer sendromu' pnömonisi vakalarındaki artışın benzeri Avrupa'da da yaşanıyor. Hollanda'nın vakalardaki endişe verici artış konusunda uyarıda bulunmasının ardından şimdi de Danimarka benzer bir artış açıkladı.

Çin'de yeni bir pandemi korkusu yaratan zatürrenin tedavisinde bazı antibiyotikler işe yaramıyor. Danimarkalı sağlık yetkilileri, bakteriyel bir enfeksiyon olan mikoplazma zatürre oranlarının 'salgın' düzeylerine ulaştığını ancak bu salgını bir süredir beklediklerini söylüyor.

Haberin Devamı

ÜÇ ÜLKEDE

Danimarka'nın Statens Serum Institut (SSI) kurumu, son beş hafta içinde vaka oranlarının üç katına çıktığını açıkladı ve bu kış daha fazla çocuğun etkileneceği uyarısında bulundu. Hollanda, birkaç gün önce zatürre ile mücadele eden çocuk sayısında endişe verici bir artış olduğunu bildirmişti. Keza Danimarka'nın komşusu İsveç'ten de benzer haberler geldi. Çin'de zatürreden korunmak için halka yüz maskeleri takılması ve sosyal mesafe tavsiyeleri verildi. Tehlikeli madde kıyafeti giymiş işçiler okullarda, koridorlarda ve açık havada dezenfektan püskürtürken görüntülendi.