Dünya Avrupa'nın incisi Türkiye

Avrupa'nın incisi Türkiye

Paylaş
Avrupa'nın incisi Türkiye

Benzersiz güzellikteki plajları, deniziyle turistlerin gözdesi olan Türkiye sağlık turizmiyle atağa geçti. Avrupa’nın en popüler tatil merkezlerinde zirveye oynuyor.

Türkiye, İspanya'nın ardından Avrupa'nın en popüler ikinci tatil merkezi olarak Fransa'yı geride bırakmak üzere. İngiliz Daily Mail gazetesi, Türkiye'nin parlayan yıldızını rakamlarla açıkladı. Buna göre Türkiye, pandemi öncesine kıyasla ziyaretçi sayısında yüzde 70'lik kayda değer bir artış yaşadı ve 2022'de 44.6 milyon turist ağırladı. Turizm kuruluşları WTM ve Tourism Economics'in rakamlarına göre bu sayı 2023 yılında 50 milyon ziyaretçiye ulaşacak. Nitekim Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da bu yılın ilk dokuz ayında ziyaretçi sayısının 46.2 milyona çıktığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

EN ÇOK SAÇ VE DİŞ İÇİN

Türkiye'ye ziyaretçi akınında aldığı güneş, eşsiz güzellikteki plajları ve denizinin yanı sıra sağlık turizmindeki gelişimi büyük rol oynuyor. 2022'de 1.2 milyon sağlık turistini ağırlayan ülkemize 2023'ün sadece ilk yarısında 746 bin 290 sağlık turisti geldi. Sağlık turizminde Türkiye'nin 2023 sonu hedefi 1.8 milyon turist. Saç ekimi ve kozmetik diş hekimliği en çok rağbet gören turistik tedavilerde başı çekiyor. Onları lazerle göz tedavisi ve kilo verme ameliyatları izliyor. Türk Diş Hekimleri Birliği'ne göre ülkeye her yıl 250 bin kadar yabancı hasta kozmetik diş hekimliği için geliyor. Sadece ağustos ayında 1.7 milyondan fazla ziyaretçinin geldiği İstanbul, saç ektirmek isteyen erkekler için özellikle tercih edilen bir merkez.

Haberin Devamı