Dünya Ayağındaki his kaybından hastaneye gitti, hayatı karardı! 'İş işten geçene kadar semptom görmedi'

Ayağındaki his kaybından hastaneye gitti, hayatı karardı! 'İş işten geçene kadar semptom görmedi'

Paylaş
Ayağındaki his kaybından hastaneye gitti, hayatı karardı! 'İş işten geçene kadar semptom görmedi'

ABD’de ayaklarındaki his kaybı sebebiyle hastaneye giden adam, hayatının değişeceğinden habersizdi. Hastaneye geldikten hemen sonra yoğun bakıma alınan adamın kolları ve ayakları ampute edilmek zorunda kalındı. 35 yaşındaki genç adamın başına gelenler ise tüm ülkeyi şoke etti.

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan 35 yaşındaki Michael Kohlhof, geçtiğimiz ay ayaklarından his kaybetmesiyle ve başlangıçta şiddetli grip semptomları olarak düşündüğü rahatsızlıkla başvurduğunda kendisinin neyi olduğunun farkında bile değildi.

Haberin Devamı

HEMEN YOĞUN BAKIMA ALINDI

Hastanedeki tetkiklerin hemen ardından, 35 yaşındaki adam septik şoka girdi ve yoğun bakıma alındı. 24 saat içinde Kohlhof ventilatöre, diyalize, antibiyotiklere, vazopressörlere ve organları hızla başarısız olmaya başladığı için hayatta tutmak için bir dizi ilaca bağlandı.

Kohlhof’un annesi J'Leene Hardaway, “20 Haziran'ın sonunda, bütün aile üyelerinin ülkedeki her yerinden hemen gelmeleri için çağrı yaptım” dedi. Kohlhof'un kardeşi Greg ise kardeşinin bir veya iki kez neredeyse öldüğünü duyurarak, “Beyin ölümünün gerçekleşmesinden endişeleniyorlardı” şeklinde konuştu.

11 GÜNLÜK MÜCADELEDEN SAĞ ÇIKTI

11 gün boyunca yoğun tıbbi müdahale gören Kohlhof, mucizevi bir şekilde buradan sağ çıkmayı başardı ve 1 Temmuz'da ventilatör ve sedasyondan çıkarıldı. Kohlhof, buradan sağ çıksa da vücudunda pek çok kayıp söz konusuydu.

Haberin Devamı

Kohlof'un sepsisinin ve hızlı çöküşünün nedeni, bir pire ısırığından kaynaklanan tifo olduğu belirlendi. Annesi, “Oğlum, tek bir pire tarafından şiddetli ve travmatik bir ısırığın kurbanı oldu” dedi.

Doktorlar, Kohlhof'un yaşadığı tifo türünün ülkede son derece nadir olduğunu söyleyerek, “Tifo, tedavi edilmediğinde, karaciğer, böbrek, kalp, akciğer ve beyin dahil bir veya daha fazla organa ciddi hastalık ve hasara neden olabilir” uyarısında bulundu.

“İŞ İŞTEN GEÇENE KADAR SEMPTOM YAŞAMADI”

Genellikle enfekte pireler tarafından ısırılan kişiler, ısırıldıktan etrafında şişme veya döküntü bulduktan sonra tıbbi yardım ararlar ancak Greg, kardeşinin iş işten geçene kadar herhangi bir semptom yaşamadığını söyledi.

Kohlhof'un kangreni tedavi edilemez hale geldiğinden ellerinin her ikisini de ön koluna kadar, ayaklarının ise yarısını ampute etmek zorunda kalındı.

Doktorlar ise Kohlhof’un bir 48 daha bu şekilde tedavi görmeden bekleseydi asla kurtulamayacağını söyledi. Çevresi tarafından oldukça neşeli ve yardımsever biri olarak tanınan genç adamın sanata düşkün olduğu ve tamir işleri yaptığı ortaya çıktı.