Dünya Ayağındaki kelepçeyle canlı yayına çıktı: Anna Sorokin'den çarpıcı açıklamalar

Ayağındaki kelepçeyle canlı yayına çıktı: Anna Sorokin'den çarpıcı açıklamalar

Paylaş
Ayağındaki kelepçeyle canlı yayına çıktı: Anna Sorokin'den çarpıcı açıklamalar

2019 yılında kendini zengin olarak tanıtıp New York sosyetesini dolandıran Anna Sorokin, denetimli serbestlikteyken röportaj verdi. Ayağındaki kelepçeyle canlı yayına çıkan Sorokin, çarpıcı açıklamalarıyla herkesi ekrana kilitledi.

Posta.com. tr | Anna Sorokin, kendini Alman bir petrol patronunun mirasçısı Anna Delvey olarak tanıtarak New York sosyetesini dolandırmıştı. Anna'nın hikâyesi o kadar ilgi gördü ki, dijital platfomlar hayatını filme çekti. Anna Sorokin, kendini Alman bir petrol patronunun mirasçısı Anna Delvey olarak tanıtarak New York sosyetesini dolandırmıştı. Anna'nın hikâyesi o kadar ilgi gördü ki, dijital platfomlar hayatını filme çekti. 

Haberin Devamı

Dolandırıcılık davasından hüküm giyen Anna Sorokin'in aslen Alman olması, ABD'den sınır dışı edilmesine yol açabilirdi. Ancak Anna, insanların onun hakkında yanlış düşündüğünü kanıtlamak ve sosyete dolandırıcılığı imajını değiştirmek için ABD'de kalmak istediğini söylüyor. 

Şimdi denetimli serbestlikte olan Sorokin, CNN'den Jake Tapper'e verdiği röportojda "İkinci bir şansı hak ettiğimi düşünüyorum. Bu benim hatamdı, ben yaptım, cezamı çektim ve ikinci bir seçeneği hak ettiğimi düşünüyorum" dedi.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Mahkemesi tarafından sınır dışı edilme davasından denetimli serbestlik alan Sorokin, yeni hayatına New York East Village'taki apartman dairesinde devam ediyor. Sorokin yalnızca sadece şartlı tahliye memuru veya göçmenlik yetkilileri ile randevuları için apartmanından ayrılabiliyor ve sosyal medya kullanması kesinlikle yasak. 

Haberin Devamı

Tapper'a konuşan Sorokin, bileğinde verici olsa bile serbest bırakıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek "Hatalarımı düzeltmek için ikinci bir şans bulduğumu hissediyorum" dedi. 2019 yılında New York sosyetesini 200 bin dolardan fazla dolandırmakla suçlanan Sorokin, "Benim hakkımdaki bu fikri onlar yarattı ve ben bununla baş etmek zorunda kaldım. Suçlarımı güzellemeye ve kimseyi ünlü olmanın yolunun bu olduğuna inandırmaya çalışmıyorum. Çünkü bunun sonucunda çok acı çektim. Bunu her zaman göstermesem de... Televizyona çıkıp ağlamayacağım" dedi.

Anna Sorokin, yaptığı seçimlerden dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi ancak sosyeteden kimseye direkt ulaşıp özür dilemediğini belirtti. 

'HATALARIMDAN DERS ÇIKARDIM'

Programda eylemleri konusunda gerçekten pişman olup olmadığı hakkında Tapper Sorokin'e baskı yapınca Sorokin, insanlardan 'kesinlikle faydalandığını' kabul etti. Sorokin, "Daha gençtim ve hatalarımdan ders çıkardım" dedi.

Asla ünlü olmak istemediği konusunda ısrar eden Sorokin, sadece etkileyici bir iş insanı olmak istediğini söyledi. ABD'lilerin birinci sınıf dolandırıcılara olan ilgisini işaret eden Sorokin, bu suçları kendi ülkesinde işlemiş olsaydı bu kadar ilgi göremeyeceğinden şüpheleniyor. 

Haberin Devamı

Sorokin ayrıca ayağındaki takip cihazına "alıştığını" ve ne kadar süre ev hapsinde kalacağından emin olmadığını söyledi. Sorokin son olarak "Umarım yasal projelerimden bazıları ile tanınırım" dedi.

KAMYONCU KIZI SOSYETEYE GİRDİ

Anna Sorokin, 1991’de Rusya’da Moskova’nın yoksul kesiminde bir kamyon şoförünün kızı olarak dünyaya geldi ve 16 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya göç ederek liseyi burada tamamladı. 2012’de bir moda şirketinde staj yapmak için New York’a gitti. Başlangıçta her şey normal ilerlerken Anna, 2013'te Anna Delvey adını kullanmaya başladı. Bunun sebebi ise kendine yeni bir kimlik belirlemesiydi. Artık Anna, Almanya’da 67 milyon dolarlık servetin sahibi olan bir petrol zengininin kızı ve tek mirasçısı olmuştu.

Anna Sorokin, zenginlerin içine girebilmek için doğru bağlantılar kurdu ve lüks partilerde boy göstererek itibar kazandı. 2016'da New York'un en lüks otelinde geceliği 400 dolara kalmaya başladı ve herkese 100 dolar bahşiş vererek zengin müşterilerle tanıştırılmayı istiyordu. 2016'dan itibaren Anna, 10 ay boyunca milyoner gibi sefa sürmeye başladı. Otelde kalarak çevresini zengin iş insanlarıyla doldurdu. Instagram hesabından gösterişli fotoğraflar paylaşması da kimsenin ondan şüphelenmemesini sağladı.

Haberin Devamı

Aynı yıl, arkadaşlarıyla birlikte özel jetle tatile çıkan Anna, 35 bin 400 dolar tutan masrafı ödemedi. Fas'ta geceliği 7 bin dolar olan otelde tatil yaptı. Burada 62 bin dolarlık konaklama masraflarını da arkadaşlarına ödetti. Her ne kadar New York'a dönünce borcunu ödeyeceğini söylese de böyle bir şey gerçekleşmedi. Aynı yıl, arkadaşlarıyla birlikte özel jetle tatile çıkan Anna, 35 bin 400 dolar tutan masrafı ödemedi. Fas'ta geceliği 7 bin dolar olan otelde tatil yaptı. Burada 62 bin dolarlık konaklama masraflarını da arkadaşlarına ödetti. Her ne kadar New York'a dönünce borcunu ödeyeceğini söylese de böyle bir şey gerçekleşmedi.

HER GEÇEN GÜN KÖŞEYE SIKIŞTI

New York'a dönen Anna, bir bankadan 22 milyon dolarlık kredi çekmek istedi. Bu kredinin nedeni ise sanat vakfı kurmak istemesiydi. Ancak bana ona bu meblağda bir krediyi verebilmek için 100 bin dolarlık teminat göstermesini istedi. Bu teminatı da başka bir bankadan aldı. Ancak kısa sürede o parayı harcadı. Tatil masraflarını da ödememiş olması, Anna'yı iyice köşeye sıkıştırdı. Borç aldığı arkadaşının polise gitmesiyle Anna'nın maskesi düştü.

Haberin Devamı

2017'de tutuklanan Anna Sorokin, ABD medyasında "Sosyete avcısı" olarak adlandırıldı. Sorokin'e 275 bin dolarlık dolandırıcılık soruşturması açıldı.