Dünya Aynı okuldan 100'den fazla kişi beyin kanserine yakalandı: Araştırmada şaşırtıcı sonuç!

Aynı okuldan 100'den fazla kişi beyin kanserine yakalandı: Araştırmada şaşırtıcı sonuç!

Paylaş
Aynı okuldan 100'den fazla kişi beyin kanserine yakalandı: Araştırmada şaşırtıcı sonuç!

New Jersey'deki bir lisede 100'den fazla kişide nadir görülen bir beyin tümörüne rastlanmıştı. Gizemli olayın nasıl olduğuna dair araştırmalar sürerken, hastalığa yakalanan kişilerin bilinmeyen bir radyoaktif sızıntıya maruz kalmış olabileceği şüphesi gündemdeydi. Ancak yapılan araştırmada, okulda hiçbir radyoaktiviteye rastlanmaması, gizemi daha da çözülemez hale getirdi.

New Jersey'deki Colonia Lisesi'nde okuyan 100'den fazla kişiye 30 yıllık bir süre içinde nadir görülen beyin kanseri teşhisi konulmuştu. Gizemli olayın nedenini araştırmak için soruşturma başlatıldı. Bölgede yapılan çalışmada, insanların kansere yakalanmasına neden olabilecek radyoaktivite olup olmadığı araştırıldı. 

Haberin Devamı

Colonia Lisesi'nin eski bir öğrencisinin, kendisinin, karısının ve kız kardeşinin aynı beyin tümörüne yakalanmasından sonra araştırma yapmasıyla gizemli olay ortaya çıktı. Adı Al Lupiano olan öğrenci daha sonra 107 eski öğrenci ve öğretmenin de beyin tümörü olduğunu öğrendi. Beyin tümörü yaşayan kişilerin aynı okulda olması, bölgede herhangi bir radyoaktivite ya da çevresel kirliliğe maruz kalıp kalmadıkları konusunda şüphe uyandırdı. 

'TEHLİKEYE DAİR KANIT BULUNAMADI'

Woodbridge Belediye Başkanı John McCormac, bulgularını duyurduktan sonra harekete geçti ve beyin tümörlerine neden olabilecek olası kirleticileri araştırmak için bir çevre mühendisliği firması tuttu. Yapılan araştırma üzerinde ortaya şu sonuçlar çıktı:

Haberin Devamı

"Okul binasının iç ve dış kısımlarında hem radon hem de radyasyon için yaptığımız kapsamlı testlerin, kansere neden olan herhangi bir tehlikeye dair hiçbir kanıt olmadığını çok mutluyuz. Colonia Lisesi'nin şu anki öğrencileri ve mevcut personel üyeleriyle birlikte güvenliklerinden endişe duyan ebeveynleri için harika bir haber. Ayrıca, 1968'de yeniden açıldığından beri Colonia Lisesi'nde çalışan tüm eski öğrenciler ve çalışan personel için de harika bir haber."

Çalışmada okul binasının radyolojik durumunun eyalette bulunan tipik radyasyon seviyeleri ile tutarlı olduğu sonucuna varıldı.

ORANLAR TUTARLI

Eyaletin sağlık departmanı ayrıca lisedeki beyin kanseri oranlarına baktı ve bunları New Jersey ve ABD'nin geri kalanındaki beyin kanseri oranlarıyla karşılaştırdı. Oranların genel olarak tutarlı olduğunu buldular.

ÇOK NADİR GÖRÜLÜYOR

Colonia Lisesi'nde görülen beyin kanseri türünün adı Glioblastoma ve bu kanser formunun son derece nadir olduğu biliniyor.  Amerikan Nörolojik Cerrahlar Birliği'ne göre, glioblastoma 100.000 kişide sadece 3.21'de görülür.