Dünya Bakan Fidan: Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları kınıyoruz

Bakan Fidan: Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları kınıyoruz

Paylaş
Bakan Fidan: Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları kınıyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları görüştü.

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri, Dortheavej semtindeki İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısında cuma namazı bitiminde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Haberin Devamı

İslam karşıtı pankartlar taşıyan ve megafonla İslam'a hakaret eden grup, provokasyonu yoğun polis güvenliği altında gerçekleştirdi. Grup o anları sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı.

BAKAN FİDAN'DAN KRİTİK TEMAS

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yineledi.

İSVEÇ VE DANİMARKA'DAKİ SKANDALLAR

Baltık ülkelerinde son aylarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artış gösterdi. Aşırı sağcı lider Paludan'ın öncüsü olduğu Kur'an-ı Kerim yakma olayları o günden beri artış gösterdi.

İsveç'in NATO'ya üye olmasından kısa bir süre önce ise Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kişi a Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Bu eylemlerin polis koruması eşliğinde yapılmasına hem Türkiye'den hem de İslam dünyasından tepki gelmişti.

Haberin Devamı