Dünya Bakan Fidan'dan art arda kritik görüşmeler

Bakan Fidan'dan art arda kritik görüşmeler

Paylaş
Bakan Fidan'dan art arda kritik görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Hakan Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ASEAN 56. Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Cakarta’dan bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı
Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Görüşmede NATO'nun Litvanya zirvesinde alınan kararlarla ilgili süreçler görüşüldü.

ABD'Lİ MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Fidan Stoltenberg görüşmesi sonrası ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede Vilnius zirvesinde alınan kararlar ve Afganistan'daki güncel gelişmeler ele alındı.

ENDONEZYA DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Beşinci ASEAN-Türkiye Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Endonezya’da temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Retno L.P. Marsudi’nin davetine icabetle Endonezya’yı ziyaret eden Bakan Fidan'ın, ASEAN Dönem Başkanı Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ve ASEAN Genel Sekreteri Kao Kim Hourn ile gerçekleştireceği Üçlü Toplantı'da Türkiye-ASEAN ilişkilerinin mevcut durumunun değerlendirilmesi ve önümüzdeki döneme yönelik somut iş birliği önerilerinin ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bakan Fidan'ın, Endonezya temasları kapsamında ise Endonezyalı mevkidaşıyla bir araya gelmesi ve görüşmede Türkiye-Endonezya ilişkilerinin çeşitli yönleriyle ele alınması, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.