Dünya Banksy'dan bomba adım! Wilde'ın tutulduğu hapishaneyi satın alacak

Banksy'dan bomba adım! Wilde'ın tutulduğu hapishaneyi satın alacak

Paylaş
Banksy'dan bomba adım! Wilde'ın tutulduğu hapishaneyi satın alacak

Kimliği bilinmeyen İngiliz sanatçı Banksy, 19. yüzyılda ünlü yazar Oscar Wilde'ın eşcinsellik suçu ile mahkum edildiği Reading Hapishanesi'ni bir sanat merkezine dönüştürmek için satın almak istediği ve bunun için 10 milyon sterlin (yaklaşık 182 milyon lira) teklif etti.

İngiliz sokak sanatçısı Banksy, 19. yüzyılın en önemli yazarlarından biri olan Oscar Wilde'ın tutulduğu Reading Hapishanesi'ni satın almak istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Günümüzün en önemli sanatçılarından biri olan Banksy, bu kapsamda 10 milyon sterlin (yaklaşık 182 milyon lira) teklif etti.

"ONU YOK EDEN YERİ BİR SANAT SIĞINAĞINA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ"

Bununla birlikte, Banksy'nin katkısı ise Reading İlçe Meclis'ininkiyle birlikte, eski hapishane için yapılan teklifi tahminen 12,6 milyon sterline çıkaracak.

Banksy, Wilde'ın "sihir yaratmak için iki zıt fikri bir araya getirmenin koruyucu azizi" olduğunu belirterek, "Onu yok eden yeri bir sanat sığınağına dönüştürmek o kadar mükemmel hissettiriyor ki, bunu yapmak zorundayız” dedi.

Ünlü yıldızlar da Banksy’e destek verdi. Bu isimler arasında Judi Dench, Sir Kenneth Branagh, Kate Winslet ve Natalie Dormer öne çıkıyor.

ESERİN ŞABLONUNDAN GELECEK

Haberin Devamı

Diğer taraftan Banksy, 10 milyon sterlin'i Reading Hapishesi'nin duvarına yaptığı resmin şablonunu satarak elde edebileceğini açıkladı.

Banksy'nin hapishane duvarına yaptığı figür, hapishaneden uç uca eklediği çarşafından sonuda bir daktilo bulunan bir yazarın yüzleştiği baskıdan kurtuluşunu temsil ediyor.

“Climbing Rope” adlı söz konusu eser, bu ayın başlarında sanatçı Grayson Perry'nin Channel 4 serisi Grayson's Art Club için düzenlediği serginin bir parçası olarak Bristol Müzesi ve Sanat Galerisi'nde sergilendi.