Dünya Başkanın oğluna 42 yıl hapis

Başkanın oğluna 42 yıl hapis

Paylaş
Başkanın oğluna 42 yıl hapis

ABD Başkanı Joe Biden’ın uyuşturucu ve seks bağımlılığı ile tanınan oğlu Hunter Biden’a ‘yalan beyan’dan 25 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Hunter Biden’a şimdi de ‘vergi kaçakçılığı’ndan 17 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Başkanın oğlu, iki davada suçlu bulunursa 42 yıl hapis cezası alabilir.

2020'de seçilip 2021'de göreve gelen ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden hakkında 2018'de silah satın alma formunda yasadışı uyuşturucu kullanıcısı olmadığına dair yalan beyanda bulunmaktan, silahı teslim alırken bu konuda yalan söylemekten ve uyuşturucu bağımlısıyken silah bulundurmaktan dava açılmıştı. Hunter Biden'a bu 3 suçtan toplam 25 yıl hapis ve 250 bin dolar para cezası talep ediliyordu. Adalet Bakanlığı, Hunter Biden hakkında 9 yeni suç duyurusunda bulundu. İddianamede Hunter Biden için 1.4 milyon dolarlık vergi kaçakçılığı nedeniyle 17 yıl hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

TRUMP'IN ATADIĞI YARGIÇ

İddianamede Hunter Biden'ın vergi ödemek yerine milyonlarca doları 'uyuşturucu, fahişeler ve hızlı arabalara' harcadığı öne sürülüyor. Hatta "Kısacası parayı vergi ödemek yerine her şeye harcamış" ifadesi yer alıyor. 2016-2020 yılları arasında Hunter Biden'ın 'çeşitli kadınlar' için 683 bin dolar, 'giyim ve aksesuarlar' için 400 bin dolar, 'yetişkin eğlenceleri' için ise 188 bin dolar harcadığı iddia ediliyor. 9 suçlama arasında sahte beyanname, vergi kaçırmak, vergi ödememek gibi suçlar yer alıyor. Hunter Biden'ın avukatı Abbe Lowell "Müvekkilimin soyadı 'Biden' olmasaydı bu suçlamalar yapılmazdı" diyerek davanın siyasi olduğunu iddia etti. Davaya eski Başkan Donald Trump'ın atadığı yargıç Mark Scarsi bakacak.

Haberin Devamı

BABASINI KOLTUĞUNDAN EDEBİLİR

Hunter Biden’ın 2020’de yapılan başkanlık seçimlerinden 1 ay önce bir tamirciye verdiği dizüstü bilgisayarından çok sayıda kadınla hatta reşit olmayan kızlarla ve uyuşturucu alırken çekilmiş fotoğrafları çıkmıştı. Bu fotoğrafların yarattığı skandalın yanı sıra bilgisayardaki yazışmalar, babası Joe Biden’ın görevden alınması için soruşturma başlatılmasına yol açtı. Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Hunter Biden’ın yurtdışı ilişkilerindeki rolü iddiasıyla Demokrat Başkan Biden hakkında görevden azil talebiyle oylama yapılmasını istiyor.

20 MİLYON DOLAR

Temsilciler Meclisi Gözetim Başkanı James Comer, bir dizi karmaşık paravan hesap aracılığıyla yabancı isimlerden Biden Ailesi üyelerinin banka hesaplarına aktarılan 20 milyon doların izini sürdüğünü ancak Joe Biden’a doğrudan bir ödeme yapıldığını tespit edemediğini öne sürüyor. Hunter Biden’ın eski iş ortağı Devon Archer, Joe Biden’ın Hunter’ın iş ortaklarıyla birlikte Washington’da 2 akşam yemeği toplantısında hazır bulunduğunu söyledi. Hunter Biden’ın bilgisayarında ayrıca Burisma şirketinin bir yöneticisinin akşam yemeğinde kendisini babasıyla tanıştırdığı için Hunter’a teşekkür ettiği bir not bulundu. Geçen ay yapılan bir ankete göre, Amerikalıların yüzde 60’ı Joe Biden’ın oğlu Hunter’ın iş ilişkilerine doğrudan karıştığına inanıyor.

Haberin Devamı

 

Hunter Biden’ın bilgisayarında çok sayıda kadınla fotoğrafı bulunmuştu.