Dünya Berlin Belediye Başkanı: 1 saat geç patlasaydı ölümler olabilirdi

Berlin Belediye Başkanı: 1 saat geç patlasaydı ölümler olabilirdi

Paylaş
Berlin Belediye Başkanı: 1 saat geç patlasaydı ölümler olabilirdi

Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün yerel saatle 05.45 sıralarında bir otelin içindeki dev akvaryum patladı, caddeye yaklaşık 1 milyon litre su ve 1.500 kadar balık dağıldı. Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey, dev akvaryumun 1 saat geç patlaması halinde ölüm vakaları olabileceğini belirterek olayı tsunamiye benzetti.

Berlin’deki bir otelin zemin katında bulunan Aqua Dom adlı 16 metre uzunluğundaki dev akvaryum, bugün yerel saatle 05.45’te patladı. Ortaya çıkan basınçla akvaryumun içindeki yaklaşık 1 milyon litre su ve 1.500 kadar balık otelin içindeki bazı eşyalarla birlikte caddeye yayıldı. Berlin polisi, iki kişinin hafif yaralandığı olayda kasıt olduğuna dair bir bulgu olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey basına yaptığı açıklamada, dev akvaryumun 1 saat geç patlaması halinde ölüm vakaları olabileceğini belirterek olayı tsunamiye benzetti. Olay yerinde polis, itfaiye görevlileri ve acil durum ekipleri birlikte çalışırken mühendislerin otelin sağlamlığını kontrol ettiği açıklandı. Akvaryumun içindeki tropik balıklarının çoğunun kurtarılamadığı ifade edildi.