Dünya Berlusconi'nin 'ölümsüzlük' koleksiyonu

Berlusconi'nin 'ölümsüzlük' koleksiyonu

Paylaş
Berlusconi'nin 'ölümsüzlük' koleksiyonu

İtalya’nın eski başbakanı Berlusconi’nin 20 milyon dolarlık tablo koleksiyonu olduğu ortaya çıktı. Ailesi bu koleksiyonla ne yapacağını bilmiyor.

İtalya'nın haziranda 86 yaşında ölen eski başbakanı Silvio Berlusconi'nin ilerleyen yaşlarda sanata ilgisinin arttığı ve tablo satın alma bağımlılığına yakalandığı ortaya çıktı. Buna göre Milano'daki malikanesinde geç saatlere kadar sanat eseri satışı yapan televizyon kanallarını takip ediyordu. Kanalları arıyordu. Bir tarzı yoktu. Manzara, heykel, portre, yağlı boya çalışmaları fark etmeksizin birçok eser satın almaya başladı. Satış yapan televizyoncular, Berlusconi'nin İtalya'nın en büyük koleksiyoneri olmaya çalıştığına inanıyor. Ölümü sonrası servetini paylaşan varislerini en çok zorlayan konu da bu oldu. Çünkü koleksiyonda 25 binden fazla eser var. 20 milyon dolarlık bu koleksiyondaki tabloları varisleri nasıl bölüşeceğini bilemiyor.

Haberin Devamı

HEDİYE EDİYORDU

Tablolar, devasa bir hangarda saklanıyor. Berlusconi'nin sadece bir televizyoncudan 7 binden fazla eser alarak mağazasını boşalttığı öğrenildi. Bu eserlerin fiyatları 100-2 bin Euro arasındaydı. Bunlar Paris ve Venedik sokakları manzaraları, savaşlar ve çiçek tarlalarını resmeden tablolardı. Ayrıca Napolyon tutkusu olan Berlusconi, Fransız imparatorunun mektup okurken resmedildiği bir tabloyu satın almış ve bu eseri Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin'in kaldığı odaya koymuştu. Berlusconi, bazı eserleri de sevdiklerine, siyasi ortaklarına ve hatta düşmanlarına hediye ediyordu. Berlusconi'nin bu tablolarla ne yapmak istediği bilinmiyor.

SON ANA KADAR ALDI

Bazı satıcılar, büyük kızı Marina’ya babasının tablo bağımlılığının kontrolden çıktığını söyleyerek uyarmıştı. Sanat tarihçilerine göre koleksiyon bağımlılığı ile sonsuza kadar yaşama arzusu arasında bir bağlantı var. Berlusconi de bu nedenle hep yaşayacağını düşünerek son ana kadar eser satın aldı. Berlusconi’nin en sevdiği efsanenin de ‘Selene ve Enydmion’ olması tesadüf değil. Bu efsanenin birçok versiyonunu yaptırdığı biliniyor. Efsane, aşık Ay tanrıçasının kendisiyle birlikte olduğu sonsuz bir uykuda sonsuza kadar genç kalan yakışıklı bir çobanın hikayesi. Berlusconi, çobanın ölümsüz olmasından hoşlanıyordu. Ayrıca Berlusconi, evlerini ziyarete gelenlere duvarlarındaki tablolarla da şov yapmayı seviyordu.

Haberin Devamı