Dünya Berlusconi'ye iyi haber

Berlusconi'ye iyi haber

Paylaş
Berlusconi'ye iyi haber

Berlusconi'nin yolsuzluk davalarında yalan söylemesi için 600 bin Dolar rüşvet verdiği iddiasıyla 5 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava, zaman aşımına uğradı

Aralarında, 18 yaşın altındaki kızla para karşılığında cinsel ilişkiye girmek, vergi yolsuzluğu gibi suçlamaların da bulunduğu birçok davadan yargılanan Silvio Berlusconi’ye iyi haber.

Haberin Devamı

1990’lı yıllarda sahibi olduğu Fininvest şirketi hakkında açılan iki davada, yalan ifade vermesi için İngiliz avukat David Mills’e 600 bin dolar rüşvet verdiği iddiasıyla, 15 Şubat’taki duruşmada Berlusconi’nin 5 yıl hapsinin talep edildiği davada karara varıldı.

Milano Adliyesi’ndeki duruşmaya katılmayan eski Başbakan Berlusconi’yi, avukatları Niccolo Ghedini ve Piero Longo temsil etti. Avukatlar, ortada hiçbir kanıt olmadığını ve bu nedenle bir suçtan bahsedilemeyeceğini belirterek, zaman aşımı süresini de hatırlatarak beraat talepli bir savunma yaptı.

Mahkeme de, dosya hakkında zaman aşımı kararı verdi. Böylece beraat eden Berlusconi, bir davadan daha kurtulmuş oldu. Dokunulmazlık yasası gereği ertelenen Berlusconi’nin yargılanması, İtalya Anayasa Mahkemesi’nin geçen yıl yasa değişikliğine gitmesi üzerine tekrar başlamıştı.

Haberin Devamı

EVRENSEL REKOR

Her seferinde yargı sistemine çatmaktan geri durmayan Silvio Berlusconi, yaptığı yazılı açıklamada, ’Benim hakkımda açılmış birçok davadan biri. Bugüne kadar 100’e yakın dava süreci yaşadım. 900’den fazla yargıç ve savcı benimle ve grubumla meşgul oldu. 588 polis ve mali polis şirketlerimi ziyaret etti. 14 yılda 2 bin 600 duruşma yapıldı. 400 milyon Euro’dan fazla da danışmanlık ve avukatlık ücreti ödedim’ diyerek, sayısal verileri paylaştı.

Bu rakamların gerçekten etkileyici olduğunu söyleyen Berlusconi açıklamasına, "Bu, uluslararası düzeyde bile değil evrensel hatta güneş sistemini de kapsayan bir rekor" dedi. Ortada bir suç olmadığını iddia eden Berlusconi, masum olduğunun da altını çizdi.

Esma ÇAKIR/ ROMA,(İtalya),(DHA)