Dünya Binalar tepelerine çöktü! Resmen doğruladılar: 21 İsrail askeri öldürüldü

Binalar tepelerine çöktü! Resmen doğruladılar: 21 İsrail askeri öldürüldü

Paylaş
Binalar tepelerine çöktü! Resmen doğruladılar: 21 İsrail askeri öldürüldü

Gazze’yi abluka altında tutan işgalci İsrail ordusu, son zamanların en büyük darbesini yedi. Han Yunus’ta 2 binanın çökmesiyle 22 askerin öldüğü İsrail tarafından doğrulandı.

Akdeniz kıyı şeridi Gazze'deki savaşın başlamasıyla ABD'nin Orta Doğu'daki askeri üsleri de İran destekli milisler tarafından hedef tahtasına konuldu.

Haberin Devamı

İsrail'in Gazze'deki işgaline kayıtsız şartsız destek sunan ABD'nin Suriye ve Irak'taki üsleri, defalarca kez saldırıya uğradı. ABD ordusu, sayıları 150'yi bulan saldırılara birkaç kez hava bombardımanıyla misillemede bulundu ve İran yanlısı grupları savaş uçaklarıyla vurdu.

Son olarak, Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliği'ne top, havan ve roketsavar sistemi kuruldu. Yerel kaynaklar, sistemin Pazartesi akşamı itibarıyla aktif hale geldiğini aktardı.

Amerika'nın Sesi Pentagon muhabiri Carla Babb ise, Ekim ayı ortasından bu yana İran'in vekil güçleri aracılığıyla yapılan saldırılarda 83 ABD askerinin yaralandığını bildirdi. Yaralı askerlerden ikisi görevine dönemedi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Irak ve Suriye'deki saldırılar yalnızca Amerikan askerlerini değil uluslararası koalisyondaki diğer güçleri de hedef aldı.

BİNALAR İSRAİLLİ ASKERLERİN ÜSTÜNE ÇÖKTÜ

Saldırılarını Gazze Şeridi'nin güneyindeki en büyük şehir Han Yunus'ta yoğunlaştıran İsrail işgal ordusu, dördüncü ayının dolmasına günler kalan savaşta en büyük darbeyi yedi.

Han Yunus'ta iki binanın çökmesi sonucu en az 22 İsrail askerinin öldüğü bildiriliyor. Enkaz altında kalıp ölenler arasında yüksek rütbeli subayların olduğu bilgisi var.

Yıkılan binalarda altı asker kayıp. İsrail kurtarma ekipleri, enkaz altındaki altı asker gece boyunca kurtarmayı denedi.

İsrail ordusuna ait helikopterler ise aralıksız bir şekilde Han Yunus'tan ağır yaralı askerleri Gazze Şeridi'nin dışına taşıdı.

İşgal ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada Han Yunus'ta patlama gerçekleştiğini ve iki binanın çöktüğünü doğruladı. Resmi açıklamada önce 10 askerin öldüğü belirtildi ancak dakikalar sonra bu sayı 21 olarak güncellendi.

Binaların altına döşenen mayınların roketatarla vurulması sonucu büyük bir patlamanın gerçekleştiği bilgisi verildi.

Resmi rakamlara göre, Gazze'nin karadan işgalinde İsrail ordusunun kaybı 208'e yükseldi.