Dünya Bir nesli ağlatan adam öldü

Bir nesli ağlatan adam öldü

Paylaş
Bir nesli ağlatan adam öldü

Başrolünü Ali MacGraw ile paylaştığı 1970 yapımı ‘Love Story’ (Aşk Hikayesi) filmiyle tüm dünyayı gözyaşına boğan Ryan O’Neal 82 yaşında hayatını kaybetti. Filmi ülkemizde de birçok kişi defalarca sinema salonuna koşarak izlemişti. Ryan O’Neal, Farrah Fawcett ile yaşadığı 19 yıllık ilişkisi, ölüm döşeğindeyken onu yalnız bırakmaması ve çocuklarıyla yaşadığı sorunlarla sık sık basının gündemine oturmuştu.

Yapım şirketi Paramount Studios 1960’ların sonunda iflasın eşiğindeydi. ‘Love Story’ adlı filme onay verdiklerinde bu yapımın şirketi kurtaracağı akıllarına bile gelmiyordu. Fakat film hüzünlü hikayesi ve başrol oyuncularının uyumlu kimyası sayesinde sinemaya damga vuran yapımlardan biri oldu. 2.2 milyon dolarlık bütçeye sahip film, sadece ABD’de 106 milyon dolar hasılatı geçerek 1970’lerin en çok gelir elde eden filmi oldu. 7 dalda Oscar’a aday gösterilen ve ‘Where Do I Begin’ şarkısı ile En İyi Film Müziği Oscarı’nı kazanan yapım, başrol oyuncuları Ali MacGraw ile Ryan O’Neal’in tüm dünyada tanınmasını da sağladı.

Haberin Devamı

Ryan O’Neal ve Farrah Fawcett’in fırtınalı aşkı basının gündeminden düşmedi.

SEBEBİ AÇIKLANMADI

‘Love Story’ ile kazandığı Oscar adaylığının ardından ‘Paper Moon’, ‘Barry Lyndon’, ‘What’s Up, Doc?’ gibi birçok başarılı filmde rol alan Ryan O’Neal önceki gün 82 yaşında evinde hayatını kaybetti. Ölüm nedeni açıklanmadı ancak daha önce lösemi ve prostat kanseriyle mücadele etmişti. Ryan O’Neal, 1963’te evlendiği Joanna Moore’dan 1967’de boşanmıştı. Çiftin Tatum ve Griffin adlı 2 çocuğu olmuştu. Joanna Moore, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle çocuklarının velayetini Ryan O’Neal’a vermek zorunda kaldı. Ryan O’Neal 1960’larda Mia Farrow ile birlikte rol aldığı ‘Peyton Price’ dizisinde tanıştığı Leigh Taylor-Young ile 1967’de evlenmişti.

Haberin Devamı

‘Love Story’ 1970’lerin en çok gelir elde eden filmi oldu.

YATAKTA BASILDI

Patrick adlı bir çocukları olan çift 1974’te boşanmıştı. Aktör en büyük ve fırtınalı ilişkisini ‘Charlie’nin Melekleri’ dizisinin yıldızı Farrah Fawcett ile yaşamıştı. Farrah Fawcett’in o dönemki kocası Lee Majors, Ryan O’Neal’den kendisi evde yokken eşini dışarı çıkarmasını istemişti. Böyle tanışan ikili kısa süre sonra büyük bir aşka yelken açtı. 1979’dan 1997’ye kadar 18 yıl boyunca aşk yaşayan çift, Farrah Fawcett’in 1982’de Lee Majors’tan boşanmasına rağmen hiç evlenmedi. Redmond adlı bir oğulları olan çiftin ilişkisi 1997’de Farrah Fawcett’in Ryan O’Neal’i aktris Leslie Stefanson ile yatakta basmasıyla sona ermişti.

ANCAK ÖLÜM AYIRDI

Ancak 2001’de Ryan O’Neal lösemiye yakalanınca tedavi boyunca yanında Farrah Fawcett vardı. 2006’da Farrah Fawcett kansere yakalandığında ise roller tersine döndü. Aktris 2009’da ölene kadar Ryan O’Neal başucundan ayrılmadı. Ölümünün ardından Ryan O’Neal, Farrah Fawcett’i ‘sonsuza dek sevgilisi’ olarak tanımladı. Ryan O’Neal ayrıca Ursula Andress, Bianca Jagger, Jacqueline Bisset, Barbra Streisand, Joan Collins ve Diana Ross ile de aşk yaşamıştı. Birlikte olduğu isimlerden biri olan Anjelica Huston daha sonra yazdığı kitabında aktörü tacizcilikle suçlamıştı.

Haberin Devamı

OĞLUNA ATEŞ ETTİ

Ryan O’Neal 2007’de Farrah Fawcett’in doğum günü kutlamasından döndükten sonra oğlu Griffin ile tartıştı. Öfkeden deliye dönen aktör, silah çekip oğluna doğru ateş etti. Griffin yara almazken tutuklanan Ryan O’Neal 50 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Griffin, babasının kendisini 11 yaşındayken uyuşturucuyla tanıştırdığını söyledi. Aralarındaki küskünlük hiçbir zaman sona ermedi. 2009’de Ryan O’Neal, Griffin’in Farrah Fawcett’in cenazesine katılmasını yasakladı.

‘Paper Moon’dan bir kare.

Kızı rekor kırmıştı

Ryan O’Neal 1973 yapımı ‘Paper Moon’ filminde başrolü o dönem 9 yaşında olan kızı Tatum O’Neal ile paylaşmıştı. Ertesi yıl Tatum 10 yaşındayken En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı’nı kazanmıştı. Oscar kazanan en küçük oyuncu olan Tatum’un rekoru halen kırılabilmiş değil. Ancak babasını fiziksel ve duygusal istismarla suçlayan Tatum, 25 yıl boyunca aktörle görüşmedi. Daha sonra baba-kızın arası düzeldi. Ryan O’Neal, Farrah Fawcett’in cenazesinde kim olduğunu bilmeden kızına asıldığını itiraf etti. Aktör “Arkamdan sarışın bir kadın sarıldı. Ona arabası ve içkisi olup olmadığını sordum. ‘Baba benim’ deyince Tatum olduğunu anladım” dedi

Haberin Devamı

Ryan O’Neal aktör ve spor sunucusu olan oğlu Patrick ile geçen yıl böyle görüntülenmişti.

UYUŞTURUCU HIRSIZLIK BIÇAKLAMA

Farrah Fawcett ile Ryan O’Neal’in oğlu Redmond 2008’de babasıyla birlikte evde uyuşturucu alırken yakalandı. Ryan O’Neal tutuklandı. Redmond 2009’da California’da uyuşturucu bulundurmaktan hapse atıldı. Aynı yıl annesi kanserden öldüğünde parmaklıklar arkasındaydı. Redmond, annesinden kalan 4.5 milyon dolarlık mirası uyuşturucuya harcadı. 2015’te silah bulundurarak şartlı tahliyesini ihlal ettiği için 3 yıl hapis cezası aldı. 2016’da tahliye edildi ancak 2018’de bir mağazaya düzenlediği silahlı soygunun ardından sokakta yürüyen 5 kişiye bıçakla saldırıp 2’sini ağır yaralayınca cinayete teşebbüs, hırsızlık ve uyuşturucudan tutuklandı. Ancak akıl sağlığının hapishanede bulunmak için uygun olmadığı gerekçesiyle hastaneye yatırıldı. Halen tedavisi süren Redmond, uyuşturucu bağımlılığına ailesinin şöhretinin neden olduğunu öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Ryan O’Neal ve Ali MacGraw 2002’deki Oscar töreninde bir araya gelmişti.