Dünya Bir tarafta suikast bir tarafta yeni aşk

Bir tarafta suikast bir tarafta yeni aşk

Paylaş
Bir tarafta suikast bir tarafta yeni aşk

Rusya’nın önde gelen muhalif isimlerinden Aleksey Navalny (47) tutulduğu ceaevinde önceki gün ‘aniden’ ölmüştü. Navalny’nin eşi Yulia Navalnaya, ölüm haberini aldığı sırada bulunduğu Almanya Münih Güvenlik Konferansı’nda basına açıklama yaptı.

Navalnaya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i suçlayarak “Putin ve çevresindeki herkes bilsinler ki aileme yaptıklarının hesabını verecekler” dedi. ABD Başkanı Joe Biden ise “Bu ölümün sorumlusu Putin’dir” diye konuştu. Kremlin, Navalny’nin ölümüyle ilgisi olduğu iddialarını reddetti.

Haberin Devamı

CESEDİ ‘KAYIP’

Ölüm haberinin duyulmasının ardından Rusya genelinde protesto gösterileri düzenlendi. Eylemcilere sert müdahalede bulunan polis, 64’ü St. Petersburg’da olmak üzere 101 kişiyi gözaltına aldı. Polislerin, sokaklara Navalny anısına bırakılan çiçekleri tek tek topladıkları görüldü. Dün yapılan resmi açıklamada Navalny’nin ‘ani ölüm sendromu’ndan hayatını kaybettiği belirtildi. Navalny’nin annesi Lyudmila Navalnaya ise oğlunun cesedinin morgdan ‘kaybolduğunu’ öne sürdü. Cesedin ‘soruşturma tamamlanana kadar’ yetkililerde kalacağı açıklandı.

Aleksey Navalny - Yulia Navalnaya

‘ANNESİNDEN SAKLIYORLAR’

Navalny’nin avukatları “Katillerin izlerini kaybettirmek istedikleri ve Alexey’in cesedini annesinden bile sakladıkları çok açık” dedi. ‘Aşırıcılık’ suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Navalny, kısa bir süre önce Kuzey Kutup Dairesi yakınında yer alan ve işkence iddialarıyla gündeme gelen bir hapishaneye yerleştirilmişti. Bu arada dünya basınına Putin ile ilgili şok bir iddia daha düştü. Ukrayna basınına göre Putin, Ekaterina Mizulina (39) adlı bir kadınla aşk yaşıyor. Putin fanatiği Prof. Mikhail Mizulin’in kızı olan Ekaterina, Güvenli İnternet Birliği’nin başkanı.

Haberin Devamı

Ekaterina Mizulina

İNTERNET SANSÜRCÜSÜ

Ekaterina, özellikle Ukrayna’ya karşı savaş konusunda Putin’e yönelik eleştirileri ortadan kaldırmaya çalışan internet sansürcüsü olarak tanınıyor. Ekaterina 2004’te İngiltere Londra Üniversitesi Doğu ve Afrika Çalışmaları Bölümü’nden mezun oldu. Sanat tarihi ve Endonezya dili alanında lisans derecesine sahip. Çin’i ziyaret eden resmi Rus delegasyonlarında çevirmen olarak çalışan Ekaterina internette sansürü, medya ve sosyal ağlara karşı para cezalarını ve diğer yaptırımları savunuyor.