Dünya Bir tuhaf beraat

Bir tuhaf beraat

Paylaş
Bir tuhaf beraat

Hindistan’da 19 kadın ve çocuğu öldürmekten 14 yıldır hapiste olan ve idamı bekleyen iş insanı Moninder Singh Pandher ile hizmetçisi Surinder Koli, evlerinde ceset parçaları bulunmasına rağmen ‘delil’ yetersizliğinden beraat etti. Pandher’in politik bağlantılarının davayı etkilemesinden endişe ediliyordu.

Hindistan Uttar Pradesh'in varoş kasabası olan Nittari'de 2005'te birçok çocuk ve genç kadın ortadan kaybolmuştu. Sonunda kanalizasyonda bulunan bir el, kaybolanların cinayete kurban gittiğini ortaya çıkarmıştı. Yapılan incelemenin ardından 2006'da iş insanı Moninder Singh Pandher'in evinin arka bahçesinde poşetler içinde gömülmüş insan parçaları bulunmuştu. Pandher'in hizmetçisi Surinder Koli, polisteki sorgusunda kurbanları öldürdüğünü, cesetlerle ilişkiye girdiğini ve onları yediğini itiraf etmişti.

Haberin Devamı

'BENİM HABERİM YOKTU'

Ancak Surinder Koli mahkemede, polisteki ifadesinin işkence altında alındığını öne sürerek suçlamaları reddetmişti. 2009'dan beri hapiste tutulan Moninder Singh Pandher ve Surinder Koli, Aralık 2017'de en az 19 kişiyi öldürmekten idam cezası almıştı. Temyize götürülen davada geçen hafta karar duruşması yapıldı. Moninder Singh Pandher, cep telefonu kayıtlarını göstererek cinayet tarihlerinde evde olmadığını ve cinayetlerden haberinin olmadığını iddia etti.

İNFİALE YOL AÇMIŞTI

Duruşmadan sürpriz bir karar çıktı. Moninder Singh Pandher ve hizmetçisi Surinder Koli, evde ceset parçaları bulunmasına rağmen 'delil yetersizliğinden' beraat etti. 14 yıldır hapiste olan ve idamı bekleyen zanlılar tahliye edildi. Moninder Singh Pandher'in politik bağlantılarının davayı etkilemesinden endişe ediliyordu. Seri cinayetler o dönem ülkede infiale yol açmıştı. Bunun ana sebebi ise polislerin kayıp vakalarına çok geç müdahil olmasıydı. Olaylar varoş kasabasında meydana geldiği için polislerin aldırmadığı iddia edilmişti.

Haberin Devamı