Dünya Birden bire uçakları ve gemileri yutmayı bıraktı... Bermuda Şeytan Üçgeni gerçeği

Birden bire uçakları ve gemileri yutmayı bıraktı... Bermuda Şeytan Üçgeni gerçeği

Paylaş
Birden bire uçakları ve gemileri yutmayı bıraktı... Bermuda Şeytan Üçgeni gerçeği

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemi uzun yıllar filmlere konu olmuştu. Bu zamana kadar bölgede düzinelerce uçak ve geminin kaybolduğu rapor edilmişti. Ancak günümüzde bu gizemli kayıplar durmuş gibi görünüyor. Bunu fırsat bilen bir maceracı, bölgede yaptığı araştırmada esas gerçeğin çok daha farklı olduğunu ortaya koydu.

Derleyen: Mine Bozkurt | Atlantik Okyanusu'nun küçük bir bölgesinde gerçekleşen gizemli kayıplar, tüm dünyadaki insanların ilgisini çekiyor ve uzun yıllardır bilim insanlarını şaşkına çeviriyor. Bahsettiğimiz bölge Bermuda Şeytan Üçgeni.

Haberin Devamı

Son 200 yılda Atlantik'in Miami, Barmuda ve Porto Riko kıyılarına doğru uzandığı düşünülen üçgen şeklindeki alanda şimdiye dek 20 uçak, 50 gemi ve yüzlerce insanın kaybolduğuna inanılıyor. Komplo teorisyenleri bu kaybolmaları yeri geldi var olmayan Atlantis şehrine, yeri geldi farklı dünyalara açılan solucan deliklerine ve hatta uzaylılara bağladı. 

TEORİLERİN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Daha mantıkçı olanlar ise kaybolmaların ardında metan kabarcıkları, dev dalgalar ve büyük manyetik bozukluklar olduğuna inanıyor. 

Maceracı bir film yapımcısına göre Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gerçekte ne olduğunun cevabı en başından beri tam önümüzde duruyor. 

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin tarihi, Kristof Kolomb'un bölgeden geçerken pusulasının tuhaf hareketler yapmaya başladığını fark ettiği 1492 yılına kadar gidiyor. Kolomb, günlüğünde ayrıntılı olarak anlattığı yolculuğunda "Pusulanın iğneleri yarım nokta kuzeybatıya döndü ve sabahları biraz daha kuzeybatıya yöneldi" şeklinde anlatıyor. Kâşif ayrıca denizin yükseldiğini ve ufukta tuhaf bir ışık gördüğünü iddia etti. 

Haberin Devamı

1609 yılına geldiğimizde Jamestown'a giden 150 kişilik bir İngiliz gemisi, büyük bir kasırgaya yakalanarak Şeytan Üçgeni'nde enkaza dönüştü. 

1881'deki olay ise daha ürkütücüydü. Liverpool'dan New York'a giden Ellen Austin adlı gemisinin tüm yolcuları, Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sularına girdikten sonra kayboldu ve gemi içinde kimse yokken bulundu. 

DONANMA TARİHİNDEKİ EN ŞAŞIRTICI GİZEM

20. yüzyılda,1918'de ABD Donanması'nın en büyük gemilerinden biri olan USS Cyclops, içindeki 300 mürettebatı ile kayboldu. Gemiden hiçbir yardım çağrısı alınmadı ve son iletişim mesajı 'Hava durumu iyi, her şey yolunda'ydı. ABD Donanması, geminin ortadan kaybolmasını "Donanma tarihindeki en şaşırtıcı gizemlerden biri" olarak tanımladı.

1941'de USS Cyclops'un kardeş gemisi USS Proteus, 58 kişiyi taşırken Bermuda Üçgeni'nde kayboldu ve bir ay sonra başka bir kardeş gemi USS Nereus da 61 kişiyle ortadan kayboldu.

1945 yılı ise Bermuda Şeytan Üçgeni tarihindeki en kötü kayıplardan birine tanık oldu. İkinci Dünya Savaşı sıralarında Flight 19 olarak bilinen ve 5 uçaktan oluşan bir filo, 3 saatlik tatbikat yapıyordu. Ancak hiçbiri geri dönmedi. 

Haberin Devamı

Tatbikat sırasında grubun lideri Teğmen Charles C Taylor, pusulasının düzgün çalışmadığını ve yanlış yöne uçtuklarına ikna olduğunu bildirdi. Pilotlardan biri telsizden "Nerede olduğumuzu bilmiyorum, o son dönüşten sonra kaybolmuş olmalıyız" dedi.

KAYBOLMALAR DURDU

Son olarak 2017 yılında Porto Riko'dan Florida'ya uçan küçük bir uçak Bermuda Şeytan Üçgeni üzerinde kayboldu. 30 saatlik bir aramanın ardından içinde 4 kişi olan uçağın enkazı bulundu. O günden beri meşhur bölgeden herhangi bir kayıp vakası gelmedi. Peki kaybolma vakaları neden durdu?

Bermuda Şeytan Üçgeni hakkındaki teoriler sürerken, Amerikalı film yapımcısı Johnny Harris, bu gizemin basit bir cevabı olduğuna ve kanıtlayabileceğine inanıyor. 

YouTube videosu ile teorisini anlatan Harris, Bermuda Şeytan Üçgeni'nde gerçek bir gizemin olmadığını çünkü aslında tehlikeli de olmadığını söylüyor. 

Haberin Devamı

EN TEHLİKELİLER LİSTESİNDE BİLE YER ALMIYOR

Okyanusta kaybolmayla ilgili tüm diğer vakalara bakıldığında aslında Şeytan Üçgeni'nde herhangi bir olağandışı durumun olmadığını söyleyen Harris, Atlantik'in dünyadaki en tehlikeli 10 okyanus bölgesi arasında bile yer almaduğunu belirtiyor. 

Harris, denizdeki zayiatla ilgili verileri toplamak ve analiz etmek için aylar harcadıklarını açıkladı. 2021 verileri Bermuda Şeytan Üçgeni'nin aslında ortalama deniz alanından çok daha güvenli olduğunu gösterdi. Harris şöyle açıklıyor.

Gizemli kaybolmalar da dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki tüm gemilerin %1,8'inde bazı zayiatlar olduğunu ve Bermuda Şeytan Üçgeni'nden geçen 8.634 teknede sadece iki zayiat olduğunu bulduk. Buradan geçen teknelerin %0,02'si dünya ortalamasından 90 kat daha az kaza yaptı. Bermuda Şeytan Üçgeni hakkında bakmamız gereken asıl kanıt bu. Gerçekte olan bu.

Her ne kadar Harris basit bir durum olduğunu söylese de Bermuda Şeytan Üçgeni ile ilgili komplo teorileri hiçbir zaman sonlanamayacak gibi görünüyor.