Dünya Biri gazetecileri gözetliyor!

Biri gazetecileri gözetliyor!

Paylaş
Biri gazetecileri gözetliyor!

Sosyal medya platformu TikTok’un gazeteci Cristina Criddle’ı, bilgilerine erişmek için kedisi için açtığı sayfa üzerinden gözetleyerek casusluk yaptığı ortaya çıktı.

Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok, kişisel verileri casusluk faaliyeti için kullanmakla suçlanıyor. Uzmanlar, Financial Times’ta çalışan İngiliz gazeteci Cristina Criddle’ın özel bilgilerine, kedisi Buffy için açtığı TikTok sayfası üzerinden ulaşıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Kedi Buffy’nin sadece 170 takipçili hesabı, sahibi hakkında bilgi toplamaya yetti.

Criddle, geçen yıl TikTok hakkında eleştirel bir makale kaleme almıştı. Criddle’ın bu bilgilere içeriden ulaştığını düşünen bazı şirket çalışanları, kimlerle bağlantısı olabileceğini araştırmaya başladı.

ÖZEL HAYATA MÜDAHALE

Şüphelendikleri iş arkadaşlarının IP adresiyle Criddle’ın IP adresini karşılaştırdılar. Bu sayede Criddle ile yakın olduklarını kanıtlamaya çalıştılar. Criddle, konu hakkında BBC’ye verdiği röportajda “Ürpertici. Artık süper dikkatli davranıyorum. Kullandığım hiçbir cihazın takip edilmediğinden emin olarak hareket ediyorum. Eğer konumum 7/24 gözetlendiyse, bu sadece işimi kapsamaz, özel hayatıma da müdahaleye girer” dedi.

Haberin Devamı

ByteDance şirketi geçen aralıkta gazeteciler de dahil olmak üzere ABD’de bulunan birkaç TikTok kullanıcısının verilerine erişen dört çalışanını işten çıkarmıştı.