Dünya Bitirdiği okulda katliam yaptı

Bitirdiği okulda katliam yaptı

Paylaş
Bitirdiği okulda katliam yaptı

ABD Nashville’de önceki gün ilkokula saldırıp 3’ü çocuk 6 kişiyi öldüren Audrey Hale’in katliam yaptığı okuldan mezun olduğu ortaya çıktı. Saldırgan yazdığı manifestoda, Hıristiyanlık eğitimi veren okulda okuduğu için öfkeli olduğunu belirtmişti.

Bireysel silahlanmanın ülke kültürünün bir parçası kabul edildiği ABD’den önceki gün yeni bir okul katliamı haberi geldi. Tennessee Eyaleti’ndeki Nashville’de Audrey Hale (28) adlı kadın, kendisinin de mezun olduğu, Hıristiyanlık eğitimi veren The Covenant İlkokulu’nu basıp 9 yaşında 3 çocuk ile 3 yetişkini katlettikten sonra polis tarafından öldürüldü.

Haberin Devamı

 

 

Audrey Hale’in ülke tarihinde okul saldırısı yapan 5’inci kadın olduğu açıklandı. Fakat katilin cinsiyet değiştirme sürecinde olduğu ve kendisini ‘erkek’ olarak tanımladığı ortaya çıktı.

‘HABERLERDE DUYARSIN’

Audrey Hale saldırıdan önce bir manifesto hazırlamış ve okulun haritasını çizmişti. Manifestoda Hıristiyan eğitimi verilen bir okulda okuduğu için öfkeli olduğu yazıyordu. Saldırıdan 16 dakika önce bir arkadaşına Instagram’dan “Muhtemelen bugün öleceğim. Beni haberlerde duyarsın” diye mesaj gönderdi. Ardından 10.13’te kilitli cam kapıyı silahla vurup parçalayarak okula girdi ve ikinci katta ateş açmaya başladı. 10.27’de olay yerine gelen polisler tarafından öldürüldü. Üzerinde 2 saldırı tüfeği ve bir tabanca vardı. Tüfeklerden birinde ‘Cehennem’, diğerinde ise erkek olarak kullandığı ‘Aiden’ ismi yazıyordu 

Haberin Devamı

 

 

YILIN 129. SALDIRISI

Audrey Hale’in evinde 2 pompalı tüfek daha bulundu. Polis, sanat üniversitesi mezunu saldırganın otistik ama zeka seviyesinin yüksek olduğunu açıkladı. Nashville’deki katliam bireysel silahlanmaya yönelik tepkileri yeniden canlandırdı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, katliamın daha katı silah reformu için devam eden ihtiyacın kanıtı olduğunu söyledi. ABD Başkanı Joe Biden “Silah şiddetini durdurmak için daha fazlasını yapmalıyız” diyerek Kongre’ye bir kez daha silah kontrol yasalarını geçirme çağrısında bulundu. Nashville katliamı, ABD’de sadece bu yıl düzenlenen 129’uncu silahlı saldırı oldu.

ANNESİ SİLAH KARŞITI

Audrey Hale’in annesi Norma Hale, silahlanma karşıtıydı. Sosyal medyada sık sık okul saldırılarını hatırlatıyor ve ‘Silahları okullardan uzak tutalım’ diye imza kampanyaları yapıyordu. Norma Hale, bir televizyon kanalına “Her şey şu anda çok, çok zor. Sanırım bugün kızımı kaybettim” dedi.