Dünya 'BM Gazze'deki krizi derinleştiriyor'

'BM Gazze'deki krizi derinleştiriyor'

Paylaş
'BM Gazze'deki krizi derinleştiriyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim Birleşmiş Milletler (BM) Günü ve BM Teşkilatı’nın kuruluşunun 78. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan mesajında Gazze’de yaşananlara değinerek, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin akan kanı durdurmak, ateşkesi bir an önce sağlamak, sivil kayıpların önüne geçecek adımlar atmak yerine tek taraflı tavrıyla krizi daha da derinleştirdiğini görüyoruz” dedi.

Erdoğan, “Son dönemde karşılaştığımız gelişmeler bize BM’nin reform ihtiyacını bir kez daha hatırlamıştır. BM Güvenlik Konseyi’nin sınırlı sayıda ülkenin tasallutundan kurtarılıp daha temsili, demokratik ve etkin hale getirilmesi, uluslararası toplumun ortak ve haklı beklentisi” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Dünya Beşten Büyüktür’ anlayışıyla, daha adil bir dünyanın tesisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘BİZDE GERİ ADIM YOKTUR’

MHP Lideri Devlet Bahçeli 21 Ekim’de Gazze’ye ilişkin yaptığı açıklamada “24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa Türkiye süratle devreye girmeli” demişti. Partisinin dünkü grup toplantısında konuşan Bahçeli, “24 saat dolmuştur. Türkiye Cumhuriyeti insanlık nam ve hesabına, barış ve çözüm iklimini yeşertmek, garantörlük mekanizmasını kurmak adına her türlü müdahale ve mücadeleye hazır ve kararlı olmalıdır. Bizde geri adım yoktur” dedi.

11’İNCİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye 45 dakika sürdü. Erdoğan ile Bahçeli, bu yıl 11’inci görüşmelerini gerçekleştirmiş oldu. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı. İki lider son olarak 27 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelmişti. DHA

Haberin Devamı