Dünya Boeing davasında şok gelişme! İfade veremeden ölü bulundu

Boeing davasında şok gelişme! İfade veremeden ölü bulundu

Paylaş
Boeing davasında şok gelişme! İfade veremeden ölü bulundu

Dünyanın en büyük uçak şirketlerinden Boeing’de 32 yıl çalışan John Barnett, emekli olduktan sonra firmanın güvenlik standartlarına uymadığını iddia etmişti. Bu iddialar üzerine soruşturma başlatıldı. John Barnett cumartesi günü ifade vermeye gitmedi. Ertesi gün de kaldığı otelin otoparkında ölü bulundu.

2017’de emekli olana kadar John Barnett (62), Amerikan uçak firması Boeing’de 787 Dreamliner’ı üreten North Charleston fabrikasında kalite müdürü olarak 32 yıl çalışmıştı. Emekli olduktan sonra 2019’da şirketin güvenlik standartlarına uymadığını iddia etmişti. John Barnett, uçaklara kasıtlı olarak standartların altında parçalar takıldığını hatta bazen ‘hurda’ denilebilecek parçalar kullanıldığını öne sürmüştü. Ayrıca oksijen sistemleriyle ilgili ciddi sorunlar bulunduğunu, acil bir durumda her 4 solunum maskesinden 1’inin çalışmayacağını iddia etmişti.

Haberin Devamı

PARÇALAR ‘KAYBOLUYOR’

John Barnett’ın öne sürdükleri arasında yeni uçakların inşası için gösterilen çabanın montaj sürecini aceleye getirdiği ve güvenliğin tehlikeye atıldığı, ancak şirketin bunu reddettiği, işçilerin fabrikada parçaları takip etmeye yönelik prosedürleri izlemedikleri, bu yüzden kusurlu parçaların ‘kaybolduğu’, aslında bu parçaların uçaklara monte edildiği gibi korkunç iddialar vardı. Amerikan Federal Havacılık Dairesi’nin (FAA) yaptığı inceleme, John Barnett’ın bazı iddialarının doğru olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bunun üzerine soruşturma açılmıştı.

‘KENDİ KENDİNİ YARALAMA’

Soruşturma kapsamında John Barnett geçen hafta Güney Carolina Charleston’da ifade vermiş, sonra da savcılık ve kendi avukatları tarafından çapraz sorguya tutulmuştu. John Barnett’ın cumartesi günü de ifade vermesi gerekiyordu. Fakat ifade vermeye gitmedi. Ertesi gün de kaldığı otelin otoparkında kamyonetinin içinde ölü bulundu. Adli tabip ölüm sebebini ‘kendi kendini yaralama’ olarak açıkladı fakat daha fazla detay vermedi. Açıklamada özellikle ‘intihar’ ifadesi kullanılmazken polis de olayla ilgili soruşturma başlattı. Boeing “John Barnett’in vefatından dolayı üzüntü duyuyoruz” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı