Dünya Bu kez de Danimarka'da! Paludan, çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı

Bu kez de Danimarka'da! Paludan, çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı

Paylaş
Bu kez de Danimarka'da! Paludan, çelik yelek giyip kask takıp Kuran-ı Kerim yaktı

Danimarka’da Stram Kurs (Sıkı Yön Partisi) Partisinin lideri aşırı sağcı Rasmus Paludan, başkent Kopenhag'daki bir caminin karşısında Kur’an-ı Kerim yaktı.

Aşırı sağcı Danimarka-İsveç vatandaşı politikacı Rasmus Paludan, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Paludan’ın eylemi sırasında İsveç polisinin güvenlik önlemleri aldığı ve müdahale etmediği görüldü.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT TEPKİ

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesiyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Hiçbir şekilde kabul edilmediği belirtilen açıklamada Bakanlık bunun bir nefret suçu olduğunu vurguladı.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te bugün (21 Ocak) kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Müslümanları hedef gösteren ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Çünkü bu bir nefret suçudur. Bu aşağılık eylem aynı zamanda İslam düşmanlığının, ırkçı ve ayrımcı akımların Avrupa’da ulaştığı kaygı verici seviyenin de bir başka göstergesidir.

Haberin Devamı

İsveç makamlarını bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve tüm ülkeleri ve uluslararası kuruluşları İslam düşmanlığına karşı dayanışma halinde somut tedbirler almaya çağırıyoruz.

SAVUNMA BAKANININ ZİYARETİ İPTAL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç’in, başkent Stockholm’de terör örgütü yandaşlarının Erdoğan ve Türkiye aleyhine gerçekleştirdikleri eylemlerle, Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokasyona karşı tedbir alınmamasını eleştirerek, “Bu geldiğimiz noktada İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Türkiye’ye 27 Ocak’ta yapacağı ziyaretin önemi de anlamı da kalmadı. Bu nedenle ziyareti iptal ettik” dedi.

İSVEÇ SAVUNMA BAKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, resmi sosyal medya hesabından İngilizce açıklama yapıp Ankara ziyaretinin ertelendiğini duyurdu.

Jonson “Türkiye ile ilişkilerimiz İsveç için çok önemli” dedi. Bakan Jonson açıklamasında şunları kaydetti;

Dün Türk mevkidaşım Hulusi Akar ile Almanya'nın Ramstein kentindeki ABD askeri üssünde görüştüm. Ankara'da yapmayı planladığımız toplantıyı daha sonraya ertelemeye karar verdik. Türkiye ile ilişkilerimiz İsveç için çok önemli ve ortak güvenlik ile savunma konularında diyaloğu ileri bir tarihte sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Haberin Devamı


ÇELİK YELEK VE KASK GİYİP TEKRAR YAKTI

1 hafta sonra ise Rasmus Paludan'dan gerilimi tekrar en üst seviyeye çıkaracak bir hareket geldi. Palu'dan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kuran'ı Kerim-i tekrar yaktı. Paludan'ın o skandal anlarda çelik yelek ve kask giymesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Skandalın ardından açıklamalarda bulunan Paludan, Türkiye, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını belirtti.

Öte yandan İsveç basınına da konuşan Palu'dan bir gazetecinin sorduğu 'Pişman Mısınız?' sorusuna hayli ilginç bir yanıt verdi. Paludan'ın verdiği yanıt şöyle:

'Tabi ki hayır. Bunu yapmamın nedeni tamamen siyasi sebepler. Tek üzüldüğüm nokta çok sayıda ölüm tehdidi almam'

Paludan, kendisine 'terörist' diyen Çeçenistanlı İsveç vatandaşı sporcu Hamzat Çimayev'e sosyal medya hesabından yanıt verdi. Paludan Rusya'nın Stockholm Büyükelçiliği önünde de Kuran yakacağını söyleyerek, "Hamzat'ın bana hakaretine karşılık ve tüm Çeçenlere özel bir selam olarak kitaplarını Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim" dedi.

Haberin Devamı

İsveç'te Kur’an-ı Kerim yakan Paludan'a tepki gösteren Çimayev, Danimarkalı siyasetçi için 'terörist' demişti.