Dünya Büyük Kaçış'ın saati 3.3 milyon TL

Büyük Kaçış'ın saati 3.3 milyon TL

Paylaş
Büyük Kaçış'ın saati 3.3 milyon TL

İkinci Dünya Savaşı’nda Belçika’daki esir kampında ‘Büyük Kaçış’ta rol oynayan Rolex saat 155 bin Sterlin’e (3.3 milyon TL) satıldı.

İngiliz teğmen Gerald Imeson, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullandığı savaş uçağıyla Belçika’daki düşman toprağına acil iniş yapmak zorunda kaldı. Esir düştü. Normalde askeri saatlere el konuluyordu. Ama o zaman Rolex’in sahibi Hans Wilsdorf ile yapılan anlaşma sonucu İngiliz askerlerin bu saati alıp kullanmasına izin verilmişti. Saatler, savaş bitince ödeme karşılığında veriliyordu. Imeson da Oyster Chronograph model saat aldı.

Haberin Devamı

TARİHE TANIKLIK ETTİ

Bu saat, kamptaki kaçış planında büyük rol oynadı. Muhafızların konumunu belirlerken dakik olmak adına esirlerin hatasız hareket etmelerini sağlayacaktı. Nitekim kaçış teşebbüsü gerçekleşti. 77 kişi kaçabildi.

Imeson da 172’nci sıradaydı, ancak kaçamadı. Esareti 1945’te kampın özgürleştirilmesiyle son buldu. Tarihe geçen bu kaçış sırasında saati kolundaydı. İşte o saat İngiltere’de çıkarıldığı açık artırmada 155 bin Sterlin’e (3.3 milyon TL) satıldı.