Dünya Can kurtaran akıl

Can kurtaran akıl

Paylaş
Can kurtaran akıl

ABD’de 13 kişinin öldüğü kar fırtınasında mahsur kalan bir adam, dahiyane fikriyle hem kendisinin hem de bir başkasının kurtulmasını sağladı.

ABD’nin Oregon eyaletinde bir adam, kar fırtınasında mahsur kaldı. Ücra bir noktada seyahat ediyordu ve aracı kar koşullarına uygun değildi. Yola saplandı. Telefon çekmiyordu. Çaresizce yardımın gelmesini beklemeye başladı. Dışarı çıkarsa donacağını biliyordu. Bu sırada aracında bir drone (insansız hava aracı) olduğunu hatırladı. Telefonunu aldı, bir yakınına durumunu ve mesajı nasıl gönderebildiğini anlatan bir mesaj yazdı. Konumunu da belirtti. Sonra telefonunu drone’a bağladı.

Haberin Devamı

TELEFONU BAĞLAYIP UÇURDU

Drone’u uçurdu. Telefonun çekebileceğini düşündüğü bir konuma kadar havalandırdı. Bu sayede telefonu bir şebeke kulesi tarafından algılanabildi. Mesajı yakınına ulaştı. Yakını ekipleri yönlendirdi. Ekipler, havadan ulaştı. Adam kurtarıldı. Bu sırada bölgede birkaç gün boyunca mahsur kalan bir başka kişi de tespit edildi. O da kurtarldı. Ekipler, “Birkaç akıllıca alınmış karar, iki hayatın birden kurtulmasını sağladı. Bu kadar yaratıcı bir yönteme daha önce denk gelmemiştik” dedi.