Dünya Cani DEAŞ gelinine az ceza skandalı

Cani DEAŞ gelinine az ceza skandalı

Paylaş
Cani DEAŞ gelinine az ceza skandalı

Terör örgütü DEAŞ’a katılan Alman kadın, annesini köle olarak tuttuğu Yezidi bir kız çocuğunu zincire vurup susuzluktan ölümüne yol açmaktan sadece 10 yıl ceza aldı. Tepkiler sonrası yeniden yargılandı.

Alman vatandaşı Jennifer Wenisch, DEAŞ terör örgütü üyesi Iraklı Taha Sabah Nuri el-Cumaili ile evlendi. Kendisi de terör örgütüne katıldı. Terörist çift, 2015’te Irak’ta bir Yezidi kadın ve beş yaşındaki kızını köle olarak satın aldı. Çocuk bir gün hasta olup yatağı ıslatınca el-Cumaili onu ceza olarak zincire vurdu. Bahçeye bağladı. Küçük kız burada güneşin altında uzun süre dayanamadı susuzluktan öldü. 2015 ağustosunda yaşanan bu olay sonrası Ocak 2016’da Wenisch, yeni kimlik belgelerine başvurmak üzere Ankara’daki Alman Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

TÜRK EMNİYETİ YAKALADI

Büyükelçilik çıkışında Türk yetkililerce tutuklandı ve ülkesine iade edildi. Almanya’daki yargılama 2021’de tamamlandı. el-Cumaili müebbet hapis cezası aldı. DEAŞ gelini Wenisch ise sadece 10 yıl hapis cezası aldı. George Clooney’nin eşi Amal Clooney dahil Yezidi kızın annesinin tüm avukatları, insanlık suçuna karşı verilen bu karara itiraz etti. Az bulunan ceza nedeniyle Wenisch’in yargılanmasına devam ediliyor. Kocası gibi müebbet hapis cezası alması isteniyor.