Dünya Cankurtaran kedi

Cankurtaran kedi

Paylaş
Cankurtaran kedi

İngiltere’de kedi Billy, sahibi Sam Felstead’in uykusunda kalp krizi geçirdiğini anladı ve hayatının kurtulmasını sağladı.

KULAĞINA MİYAVLADI

Haberin Devamı

İngiltere’nin Nottingham bölgesinde yaşayan Sam Felstead (42), bir gece uyurken kedisi Billy (7) üzerine atladı. Kulağına miyavlamaya başladı. Bu normal bir durum değildi. Billy temastan hoşlanmaz, böyle şeyler yapmazdı ama kalkana kadar onu rahatsız etmeyi sürdürdü. Felstead, 04.30’da kalktığında terden sırılsıklam olduğunu fark etti. Hareket etmekte zorlanıyordu. Sağ tarafında batma hissiyle birlikte büyük bir acı duyuyordu. Annesi Karen Felstead’i arayarak yardım istedi.

UYANMASAYDI ÖLÜRDÜ

Hastaneye yetiştirilen kadının kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Felstead, zamanında müdahaleyle krizi atlattı. Üç gün sonra da hastaneden taburcu edildi. Doktorlar uyanmasaydı ölebileceğini söyledi. Sam Felstead’in başından geçen bu olay ülkede haberlere konu olunca kedi Billy kahraman ilan edildi.

Haberin Devamı

Kedi davranışları uzmanı Lucy Hoile, “Billy, endişelenmiş olmalı. Sahibinin normalden çok terlemesi ve kokusunun farklılaşması gibi fizyolojik değişimlere karşı kediler hassasiyet gösteriyor” dedi.