Dünya Çaresizliğin fotoğrafı

Çaresizliğin fotoğrafı

Paylaş
Çaresizliğin fotoğrafı

Manş Tüneli’ndeki göçmen anneler, bebeklerinin donarak veya boğularak ölmeden kıyıya sağ ulaşması için onları okyanusa atıyor. Kurtarma ekiplerinin insafına sığınıyorlar.

Manş Tüneli üzerinden İngiltere'ye ulaşmaya çalışan düzensiz göçmenler, bebeklerinin kurtarılması için en büyük riskleri göze alıyor. Kullandıkları şişme botların batma tehlikesi olan veya kıyıya yanaşmalarına izin verilmeyince açlıktan, donarak ölme riskleri olan göçmenler, yavrularını okyanus sularına atıyor. Kraliyet Ulusal Filika Kurumu (RNLI) yetkilileri, kendi teknelerini gören göçmenlerin önce çocuklarının kıyıya ulaştırılmasını istediklerini, bu nedenle hızla kurtarılmaları için can yeleğiyle suya attıklarını söylüyor.

Haberin Devamı

GÖÇ REKORU KIRILIYOR

Zira yetişkinler, kendilerinin ölüme terk edilme riskini daha yüksek buluyor. Ancak ekiplerin çocuklara kayıtsız kalamayacaklarına inanıyorlar. Nitekim Manş Tüneli'nde İngiltere ile Fransa'nın karşılıklı kıyıları olduğundan iki ülke arasında kurtarma krizi yaşanabiliyor. Bu da göçmenlerin hayatlarına mal olabiliyor.

Manş Denizi'nin en dar yeri olan kanalda bu yıl düzensiz göçmen sayısı rekor kırdı. 2022'nin başından bu yana en az 37 bin göçmen kanalı kullandı. Sadece bu hafta salı günü 502 göçmen tespit edildi. 2021'de kanaldan geçen göçmen sayısı 28 bindi.