Dünya Cephedeki Ukrayna askerinden şoke eden mektup!

Cephedeki Ukrayna askerinden şoke eden mektup!

Paylaş
Cephedeki Ukrayna askerinden şoke eden mektup!

Savaştan önce bir müzede çalıştığını söyleyen tarihçi Nazar Razlutsky, savaşın hayatını nasıl değiştirdiğine dair bir mektup kaleme aldı. 'Ben bir ordu adamı değilim, hayatım boyunca böyle bir şeyi hiç hayal etmedim' diyen Razlutsky, cephedeki son durumu ve silah arkadaşlarıyla birlikte aştıkları zorlukları anlattı.

Posta.com.tr | Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 10. ayında devam ediyor. Kanlı savaş cephelerde sıcak çatışmalarla sürerken iki taraf da savaşın başından beri sayısız kayıplar verdi.

Haberin Devamı

Tarih alanında doktora diploması olan Nazar Razlutsky, normal zamanlarda tüm vaktini araştırmalara ve bilimsel yazılara ayırdığını söyledi. "Ancak son zamanlarda bir ordu mensubuyum çünkü ülkemde bir savaş var" diyen Razlutsky, cephedeki arkadaşlarının bir çocuğunun muhasebeci, bankacı ve bilgisayar uzmanı gibi barışçıl mesleklerden olduğuna dikkat çekti.

Cephede çok az uyku uyuduklarını ve bunun da bulabildikleri kutular üzerinde olduğunu söyleyen Razlutsky, ayda yalnızca bir kere sıcak suyla yıkanabildiklerini ifade etti.

"ÖFKE VE TİKSİNTİ HİSSEDİYORUM"

Yanındaki silah arkadaşlarının füzeler, mermiler ve patlamalar sebebiyle öldüğünü anlatan Razlutsky şu ifadeleri kullandı:

Bazıları çoktan öldü. Bazıları ise tükenmiş oldukları için asla uzmanlık alanlarına geri dönmeyecekler. Ancak hepsi savaşmaya devam edecek. Çünkü Ukrayna onların arkasında. Eğer pes ederlerse aileleri öldürülecek, kızları ve karıları tecavüze uğrayacak. Evleri yok edilecek. Fransa, İtalya, Almanya ve diğer ülkelerden politikacılar silah bırakmamızı, toprak kaybını kabul etmemizi, Rusya'ya bazı güvenlik garantileri vermemizi önerdiğinde... Öfke ve derin bir tiksinti hissediyorum.

Haberin Devamı

"BİZİMLE SAVAŞMIYORSANIZ YARDIM EDİN"

Ülkesinin ve arkadaşlarının bir teslim olma planına ihtiyacı olmadığını söyleyerek diğer ülkelere seslenen Razlutsky, "Eğer bizimle birlikte sinirden deliye dönmüş bir düşmana karşı savaşmayacaksanız en azından bize silah, para ve yaptırım konusunda yardım edin" ifadelerini kullandı.

Razlutsky, ülkesindeki Rusya'ya karşı direnişin uluslararası toplumlara örnek olması gerektiğini söyleyerek, "Burada tarihçiler iki kişilik ranzalarda 5 kişi uyumaya razı. Muhasebeciler aylar boyunca yulaf yapası yemeye razı" dedi.

EN GÜZEL ÇAĞLARI ÖLÜMLE BURUN BURUNA 

Cephede çok sayıda küçük yaşta öğrencinin de bulunduğunu söyleyen Razlutsky, gençlerin en güzel yıllarını ölümle burun buruna geçirdiğine dikkat çekti. "Hiç kimse buradan öldürülmediği sürece gitmeyecek" diyen Razlutsky, Ukrayna'nın sonuna kadar savaşacağını söyledi.

Haberin Devamı