Dünya Çin'de ilk iftar açıldı

Çin'de ilk iftar açıldı

Paylaş
Çin'de ilk iftar açıldı

Pekin'deki Niucie Camisi'nde yediden yetmişe yüzlerce Müslüman iftar için bir araya geldi

Çin’in başkenti Pekin’de Müslümanlar, 11 ayın sultanı ramazanda ilk iftarını dualarla açtı. İftar öncesinde Niucie Camisi’nin külliyesinde gönüllü olarak çalışan Müslümanlar hummalı bir hazırlık yaptı. Ardından bir bölümü camide imece usulü hazırlanan, bir bölümünü dışarıdan getirilen yemekler iftar sofrasında servis edildi.

Ezanın okunmasıyla hurma, meyve ve şerbetlerle orucunu açan Müslümanlar namazlarını kıldıktan sonra yemeğe devam etti. İftarın ardından konuşan Niucie Camisi’nin imamlarından Ma Şemseddin, bugün Ramazan’ın birinci günü olduğunu belirterek, camide ikramda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Ma, her akşam iftar için Müslümanları beklediklerini vurgulayarak, cemaatten özellikle israf hususuna dikkat etmelerini istedi. Ramazan ayı boyunca birçok etkinlikleri olduğunu belirten Ma, camide hergün iftar yapılacağını, Kuran-ı Kerim okunduğunu ve arzu edenlere ders verildiğini anlattı.

İftarların sponsor olan hayırseverlerin listesinin girişe asılı olduğu camideki görevlilerden An Song da, toplu iftarların cemaat arasındaki kardeşliği pekiştirdiğinin altını çizerek, Çin’in diğer bölgelerinden Pekin’e çalışmaya gelen diğer Müslümanlarla da bir araya gelme fırsatı bulduklarını kaydetti. An, yerli ve yabancı turistlerin Çin’de ramazanı merak ederek kendilerine geldiğini ve onları da iftar sofralarına davet ettiklerini anlattı.

Çin’in en bilinen yemeklerinden la mien (Çin makarnası), buharda pişirilmiş Çin mantısı türleri, yağda kızartılmış ekmek ve börekler camideki iftarlarda servis edilen yemekler arasında.

Camide ayrıca Çinli Müslümanların kendi usulleriyel pişirilmiş köfteler, etli sebzeli kavurmalar ve Çin usulü sebze yemekleri de servis ediliyor. Müslümanlar iftardan sonra yapılan duaların ardından birlikte teravih namazı kıldı. Çin’deki 56 etnik unsurdan 10’u Müslüman ve Pekin’de 72 cami bulunuyor.

Haberin Devamı