Dünya Çin'de nadir görülen kuş gribi türünden ilk ölüm

Çin'de nadir görülen kuş gribi türünden ilk ölüm

Paylaş
Çin'de nadir görülen kuş gribi türünden ilk ölüm

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin'deki bir kuş gribi türünden ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı. Güneydeki Guangdong eyaletinden olan kadın, kuş gribinin H3N8 alt tipi ile enfekte olduğu bilinen üçüncü kişiydi.

Posta.com.tr | 56 yaşındaki kadın 22 Şubat'ta hastalandı, 3 Mart'ta şiddetli zatürre nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hasta kadının neredeyse iki hafta sonra 16 Mart'ta öldüğü açıklandı. 

Haberin Devamı

DSÖ yaptığı açıklamada diğer iki vakanın 2022'de Çin'de rapor edildiğini söyledi. Ancak vakaların salgına neden olabileceğini gösteren henüz hiçbir kanıt yok. 

Guangdong Eyaleti Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, geçen ayın sonlarında üçüncü enfeksiyonu bildirdi, ancak kadının ölümüyle ilgili ayrıntı vermedi. DSÖ, hasta kadının birden fazla rahatsızlığı olduğunu ve canlı kümes hayvanlarıyla teması olduğunu doğruladı. 

Kadının hastalanmadan önce ziyaret ettiği bir pazardan alınan örneklerde influenza A(H3) pozitif çıktı. Testin sonucu enfeksiyonun kaynağının bu pazar olabileceğini gösteriyor. 

Enfekte olan kadının temas ettiği kişilerde hastalık görünmemesi, insanlar arasında yayılmadığının bir göstergesi olabilir. 

Haberin Devamı

Kuş gribi H3N8, ilk olarak 1960'larda yabani kuşlarda tespit edildi. İnsanlarda nadir olmasına rağmen, o zamandan beri at gibi diğer hayvanlarda görüldü.